RealVarenavn:

10 YEARS TAWNY ERVAMOIRA Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660221
Navn:
 1. Varenr.:
  06602210035
 2. Egenskaber:
  Dessertvin / Sød vin
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  20,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Tinta Barroca
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Tinta Roriz
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Touriga Franca
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Touriga Nacional
 1. Anbefales til:
  Dessert
  Beskrivelse:
  Producenten
  Det var i 1880, at den 20-årige Adriano Ramos Pinto grundlagde et beskedent  portvinsfirma under sit eget navn. Hans initiativer på marketingsiden gjorde ham til en "pioner" blandt sine kolleger. De farverige plakater, han dengang brugte til at skabe opmærksomhed omkring sin portvin på,  er for længst blevet anerkendt som noget af det mest klassiske og geniale inden for plakatkunst.

  I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden.

  Blandt portvinsproducenter har Ramos Pinto den særlige stilling, at firmaet har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 "Quintas" (vingårde) ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter.
  Website:
  http://www.ramospinto.pt/
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Distriktet
   Ca. 90 km. fra floden Douros munding i Atlanterhavet starter portvinsdistriktet godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består jordbunden af en ganske speciel skifer, som giver de bedste muligheder for vindyrkningen.

   Ramos Pinto har altid været foran hvad nye initiativer angår. I 1976 indledte man således en Bom Retiro - Ramos Pinto omfattende undersøgelse af markerne for at finde ud af hvilke druesorter, der gav de bedste resultater. Konklusionen faldt entydigt ud til fordel for 5 druer, som Ramos Pinto valgte på deres marker, og de blev senere af kontrolmyndighederne i området foreskrevet som obligatoriske, når vinbønderne skal nyplante. De fire vigtigste druer er Touriga Nacional, Touriga Francesa, Barroca og Roriz.
  Vingården Quinta de Ervamoira ligger i Douro Superior, og vinmarkerne udgør 150 ha. af de i alt 200 ha., som ejendommen består af. Resten af arealet består af frugttræer og buske. Her tillader de gunstige klimatiske forhold at producere vine af meget høj kvalitet. Ervamoira var i øvrigt den første Quinta i Douro området, som efter mange års forsøg gik over til at have separate marker med kun en bestemt drue pr. mark tilpasset jordbunden og klimaet. Da Ramos Pintos 10 år gamle portvin udelukkende kommer derfra, er det en såkaldt Single Quinta Port, noget som er sjældent for en 10 års Tawny Port.Ramos Pintos 10 Years Tawny Port har en smuk lys, orange farve med grønligt skær. I duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet. Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk med toner af tørre frugter, figner, mandler og svesker.Den vil egne sig fint som aperitif (en smule afkølet) eller sammen med desserter med røde eller tørrede frugter. Adskillige udmærkelser har bekræftet denne 10 år Tawny Ports kvalitet.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Finansbureauet.dk
  Kort vinbeskrivelse:
  Fuldendt Tawny med stor fylde og intensitet og mandel og mørk chokolade i smagen. Super portvin.
  Visual Score:
  Oldenburgs Vinguide
  Kort vinbeskrivelse:
  "Det er, som om to stilarter mødes i samme glas: den robuste, frugtbetonede britiske stil og den mere kælne, røgede og sødmefulde portugisiske - og gudskelov enes de forbilledligt, så de udveksler deres fineste kvaliteter uden at træde hinanden over tæerne. Balancen er overbevisende: den forfalder hverken til rå manerer eller til sliksødme, den holder sig elegant og udholdende på dydens smalle portvinsvej. Derfor er den også alsidig, fra hygge til kager og ost."
  Visual Score:
  Wine & Spirits
  Kort vinbeskrivelse:
  Top Scoring Wines - 100 Best Wines
  Visual Score:
  Vinhulen.dk
  Kort vinbeskrivelse:
  Flot orangebrun klar farve. Toplækker duft. Nuanceret med mørke toner af farin og sukret blomme. Virkelig kanonsødmefyldt vin med lang lækker abrikoseftersmag. En klassisk god eksponent for 10 års vin. Kraftfuld og samtidig elegant og smidig. Jordbær, vanille. Lækker til all round desserter. Flot
  Visual Score:
  Wine Spectator
  Kort vinbeskrivelse:
  "Lusciously spicy, with flavors that roll off the tongue, including butterscotch, dried apricot, spiced cherry and white pepper. The intensely creamy finish is filled with hazelnut and cocoa. Drink now. Tasted twice, with consistent notes"
  Visual Score:
  Jyllands Posten
  Kort vinbeskrivelse:
  Intens, dyb karamelnæse med masser af nødder, mørkt krydderi.Veludviklet og stærk med fornem koncentration. Fed mundfylde og overdådig aromarigdom med fremragende længde og delikat sødme.10 års tawny i særklasse.
  Visual Score:
  BT
  Kort vinbeskrivelse:
  "Flot aromatisk portvin, medium fed, lang og lækker smag af tørret frugt, harmonisk sødme, god frugt og lidt ristede nødder. Velegnet til: Server let kølig som aperitif, eller f. eks. til nøddetærte."
  Visual Score:
  Berlingske Tidende
  Kort vinbeskrivelse:
  Vidunderlig, puddersukkeragtig sødme, der kombineres med rosin og nøddepræg. Fed, rig og cremet i munden med en velintegreret alkohol. Ikke helt billig 10 års, men bragende god
  Visual Score:
  Ekstra Bladet
  Kort vinbeskrivelse:
  Et af de absolut bedste portvinshuse. Let hengemt duft, frugtig i stilen af en tawny, smag af nødder, karamel og kandiserede æbler
  Visual Score:
  Decanter 100 skala
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Mundus Vini
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parker
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 290,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk