RealVarenavn:

PORTAL BLANCO Terra Alta, Celler Piñol

Billede zoom:
Billede:
0640322
Navn:
Denominazione di Origne Controllata
 1. Varenr.:
  06403221635
 2. Egenskaber:
  Respekt
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Sauvignon Blanc
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Viognier
Procent:
85%
Betinget procent:
85%
Navn:
Grenache Blanc/Garnacha blanca
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Macabeo (Viura)
 1. Anbefales til:
  Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Producenten
  Vinhuset Celler Piñol ligger i Batea i Terra Alta og ejer ca. 75 hektarer vinmarker. Desuden supplerer man produktionen af egen druer (75%) med druer fra udvalgte dyrkere, som man har langtidskontrakt med, og hvor man kontrollerer dyrkningen. 

  Celler Piñol dyrker foreløbig deres egne marker efter økologiske principper. På længere sigt vil de marker, hvorfra man køber druer, også være dyrket økologiske, således at man vil kunne deklarere alle sine vine økologiske.

  Selv om de ydre stenvægge er bygget i klassisk spansk middelalderstil, er kældrene hos Celler Piñol udstyret med alt det, man kan ønske sig for at lave topvine. Juanjo Piñol er tilhænger af en separat vinificering, både hvad parceller og druesorter angår, for at fremhæve hver parcels særlige karakteristika og hver druesorts særpræg. Således kan man frembringe vine med stor personlighed og karakter, hvilket også har udløst internationale topudmærkelser til flere af vinene fra Celler Piñol.
  Website:
  http://www.cellerpinol.com/en/
  1. Distriktet
   Terra Alta er det sydligste vindistrikt i Catalonien, i Tarragona provinsen og som navnet antyder, samtidig det højeste, med vinmarker helt oppe i 400 m. højde. Vindyrkningen i området kan føres helt tilbage til romerne, men det er først med klostrene i middelalderen, at området oplevede en opblomstring. Hele distriktet blev ødelagt af phylloxera i slutningen af 1800-tallet og blev først seriøs genbeplantet mellem 1920 og 1950 - i konkurrence med oliven.

   Terra Alta fik sin DO-status i 1982, men traditionen i området dengang var mest at lave kraftige og alkoholrige vine til det lokale marked. I løbet af de senere år har tingene ændret sig radikalt, og takket være en ny generation af entusiastiske vinmagere kan man i dag finde fremragende vine fra området, som i dag tæller ca. 6.500 ha. vinmarker. Terra Alta nyder godt af et bjergrigt klima med lange, varme somre og meget kolde vintre. Store temperaturforskelle mellem dag og nat giver langsom modning og derfor mulighed for at lave mere aromatiske og delikate vine.
  Portal Blanco er sammensat af hvid Garnacha, Sauvignon Blanc, Viognier og Macabeo. Druerne transporteres under beskyttede forhold til kælderen, hvor de gæres separat på ståltanke. Efter sammenstikningen bundfældes vinen naturligt og bliver aftappet i sin ungdom for at bevare friskhed og aroma.Vinen har en lys, gylden farve med grønlig nuance. I duften finder man sarte, aromatiske toner af eksotiske frugter og grønne blade. I smagen er vinen tør, saftig, en smule mineralsk med nuancer af litchi og passionsfrugt. Portal Bianco har en flot dybde og friskhed, som gør den både charmerende og fyldig.Vinen kan både bruges til mad men også som et lille glas i 'utide'. Til gastronomien er den særlig velegnet til suppe eller pastaretter med skaldyr og fisk.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Guía Peñin
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parker
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Stephen Tanzer
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 139,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk