RealVarenavn:

2012 AMARONE CLASSICO Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0601191
Navn:
Amarone della Valpolicella
  1. Varenr.:
    06011911235
  2. Årgang:
    2012
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    15,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Corvina
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Oselata
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Rondinella
  1. Anbefales til:
    Kalv, Okse, Ost, Råvildt
    Beskrivelse:
    Producenten
    Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

    Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung – fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, ”Di Carlo” (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte ”almindelige vinforbruger”, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
    Website:
    http://www.lenotti.com
    1. Distriktet
      Valpolicella-distriktet er uden tvivl det mest berømte vinområde i Veneto og er især kendt verden over for sine Ripasso’er, Amaroner og almindelige Valpolicella-vine, der alle er lavet på de klassiske røde druesorter fra området: Corvina, Rondinella og Molinara. Det smukke, bakkede distrikt med nogle af Venetos flotteste, historiske ”villaer” og ikke mindst smukke bakkede vinmarker, starter umiddelbart nordøst for Verona og breder sig mod vest til Bardolino ved Gardasøen. Både landskabet, højden, jordbunden og de klimatiske forhold veksler fra sted til sted, og det forklarer de mange forskelligartede vine, som man finder i Valpolicella. De fleste producenter har i dag forstået, at et lille udbytte og en selektering af de parceller, man dyrker vin på, er bedre for kvaliteten, som generelt er blevet højere i distriktet.
       
      De klassiske druesorter i området er Corvina, Rondinella og Molinara, som benyttes til både almindelige Valpolicella DOC-rødvine, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC (med min. ét års lagring) samt Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOCG og Recioto della Valpolicella DOCG. De to sidste er bedst, når de kommer fra Classico-området og når man har prioriteret druen Corvina i blandingen.
    Fremstillingsmetoden for Amarone er bemærkelsesværdig, idet druerne ikke straks bringes til vinificering men tværtimod lægges eller hænges til tørre. Amarone fremstilles efter nøjagtig samme recept som Recioto dvs. ved tørring af druerne (appassimento). Forskellen ligger i, at Amaronen får lov til at gære helt ud, så alt sukkeret forgæres. Macerationen varer normalt helt op til 8 uger, inden druerne presses, og vinen hældes på fad. Amaronen lagres i 3-5 år på store træfade, der typisk er lavet af slovensk eg eller kirsebærtræ. Efter fadlagring lagres vinen typisk yderligere 2 år på flaske, inden den bringes i handel.En Amarone vil altid være karakteriseret ved en stor intensitet og fylde, men en god Amarone bliver aldrig tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance. Man finder i duften en righoldighed på aromaer: kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder. En god Amarone fra en god årgang kan lagre meget længe, hvilket vil sige mere end 10 år og ofte helt op til 20 år.Amarone Classico fra Lenotti er lavet på områdets klassiske druer Corvina, Rondinella og Oselata høstet på firmaets parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. Farven har en let tagstensrød farve og en meget eterisk og eksotisk duft. Smagen er "varm" og velouragtig med en charmerende friskhed til sidst, som flot fremhæver trækarakteren.Prøv den til okse- og kalvesteg, til vildtretter eller til modne oste. Server den ved ca. 18 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.
    Førpris:

    DKK 299,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar

    VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900  |  Fax: 8691 1476  |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk