RealVarenavn:

2016 CH PEYRUCHET CUVEE J. BAPTISTE 1ères Côtes de Bordeaux Moelleux

Billede zoom:
Billede:
0142502
Navn:
1. Côtes de Bordeaux Moelleux
 1. Varenr.:
  01425021635
 2. Egenskaber:
  Dessertvin / Sød vin
 3. Årgang:
  2016
 4. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sémillon
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Dessert, Is
  Beskrivelse:
  Producenten
  Château Peyruchet ligger lidt nord for byerne Cadillac og Loupiac og ejes i fælleskab af faderen Bernard Queyrens og sønnen Romain, 6. generationen af samme familie på slottet. Selve beboelsesbygningen ligner mere et stort hus end et slot, men produktionslokalerne indeholder de moderne faciliteter som i dag er nødvendige for både at dyrke traditionen og producere ordentlige vine. På ejendommes 3 hektar laver man vine i appellationerne Loupiac og Premières Côtes de Bordeaux.

  Det er unikke klimatiske faktorer, der gør, at områderne ved denne del af Garonne-floden næsten hvert år er i stand til at frembringe de søde, nektaragtige hvidvine, der har gjort dem verdensberømte. Hvert efterår er man begunstiget af tyk morgentåge, der er med til at fremelske svampearten Botrytis, der også kaldes ædel råddenskab, og som er medvirkende til at koncentrere druernes sukker- og aromaindhold. Morgentågen efterfølges af varme solrige eftermiddage, der tørrer druerne igen og modner dem yderligere.
  Website:
  1. Distriktet
   Distriktet Premières Côtes de Bordeaux strækker sig i det vestlige Entre-Deux-Mers langs Garonne-floden fra Saint-Maixant i syd mod Bassens i nord, næsten til selve Bordeaux bygrænse. Mens der før i tiden blev produceret en del sødlige hvidvine i området, er mange producenter gået over til ren rødvinsproduktion, eller måske suppleret med tør hvidvin. Små enklaver som Cadillac, Loupiac og Ste. Croix-du-Mont holder dog fast i produktion af dessertvine, som de ofte markedsfører under disse appellationer. Lige på den anden side af Garonne-floden, på venstre bred,  ligger distrikterne Barsac og Sauternes, og eftersom vinene herfra sælges til helt andre høje priser, mener nogle producenter fra flodens højre bred, at eliten helst skal have lidt konkurrence!

   Undergrundsmæssigt skifter jordbunden en del i området med sand, ler, kalk og kisel. Hvide Premières Côtes de Bordeaux som efter lovgivningen skal indehole mindst 4 g. restsukker/liter -  er meget årgangsfølsomme, men når de laves i Sauternes stil, og især når kældermesteren kan sit fag, er de blandt de bedste søde Bordeauxer udenfor Sauternes og vel at mærke til yderst rimelige priser.
  Cuvée Jean Baptiste laves på 100% Sémillon og især denne tyndskindende druesort er let modtagelig overfor Botrytis. Vinstokkene er ca. 40 år gamle og giver derfor en god aroma- og frugtkoncentration. Høsten foregår ad flere omgange, således at man kan plukke druerne når de er optimalt modne eller angrebet af botrytis. Høstudbyttet bliver på denne måde ekstremt lavt.Ved hjemkomst til kælderen bliver druerne sorteret, skånsomt presset og mosten bliver gæret på temperaturregulerede ståltanke med en lang macerering. Efter endt gæring lagres vinen yderligere i 6 måneder ligeledes på rustfrie ståltanke. Vinen indeholder ca. 70 g. restsukker/l.Château Peyruchet har en meget ren, delikat og charmerende frugtkarakter, med masser af aromatiske toner, hvor man finder appelsinskal, honning, akacia og abrikos. I smagen er vinen først og fremmest frisk og delikat. Eftersmagen er lang, sødmefuld med grønne toner som klæder vinen godt. En meget vellavet sød Bordeauxvin.Brug den som aperitif, til foie gras eller til desserter med frugter eller is.
  Førpris:

  DKK 110,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk