RealVarenavn:

2018 DOM. MONTROSE, VIOGNIER, IGP IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose

Billede zoom:
Billede:
0252012
Navn:
Côtes de Thongue
 1. Varenr.:
  02520121835
 2. Egenskaber:
  Respekt, Skruelåg
 3. Årgang:
  2018
 4. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Viognier
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Producenten
  Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
   
  Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
  Website:
  http://domaine-montrose.com/
  1. Distriktet
   Côtes de Thongue er klassificeret som IGP (Indication Géographique Protégée Frankrigs tidligere Vin de Pays klassifikation). Det ligger i Languedoc, mellem byerne Béziers og Pézenas og samler vinmarker fra 14 landsbyer. Distriktets vinhistorie går helt tilbage til grækerne og romerne, men det er først efter 1970'erne med bl.a. anvendelse af bedre tilpassede druesorter og nye kloner at en ny generation af vinbønder seriøst begyndte at placere området på vinkortet.

   De vigtigste druer i området er Cabernet, Merlot, Carignan Noir, Syrah (rouge og rosé), Pinot Noir, Grenache (rouge et rosé), Sauvignon, Chardonnay, Cinsault, Tempranillo, Mourvèdre, Muscat Petits Grains og Viognier. Jordbundsforholdene varierer meget i Côtes de Thongue, dog med dominans af mergel, ler og stenaflejringer. Klimaet er til gengæld ret ensartet, med mange soltimer, men også med en god vindafkøling fra Middelhavet, som giver sunde og optimal modne druer.
  Viognier fra Domaine Montrose er lavet på Viognier druer, som kommer fra forskellige parceller på ejendommen, hovedsageligt beliggende på hvide ler- og kalkholdige jord, men også på meget stenholdige aflejringslag. Druerne gennemgår en kort skindmacerering inden gæringen, som foregår derefter langsomt ved en lav temperatur på ståltanke. Vinen er modnet for en kort periode på ståltanke.Skindmacereringen og den lange, kølige gæring giver en meget aromatisk, frugtrig og umiddelbar vin. Allerede i duften fornemmer man en god friskhed og en sprød stil, med nuancer af eksotiske frugter - både passionsfrugter og mango - men også modne toner af hvide ferskner og rød grape. I smagen har den en flot struktur og fedme, men det er igen sprødheden og letheden, som vinder til sidst.Server den som aperitif, til receptioner og til et måltid med f.eks. fisk- og skaldyrsretter inspirerede af det indisk eller det asiatiske køkken. Prøv den også til gratinerede grønsagsretter.
  Førpris:

  DKK 119,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk