RealVarenavn:

2018 WAKA SAUVIGNON BLANC Marlborough, New Zealand

Billede zoom:
Billede:
0570402
Navn:
 1. Varenr.:
  05704021835
 2. Egenskaber:
  Respekt, Skruelåg
 3. Årgang:
  2018
 4. Land:
  New Zealand
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Producenten
  Vineriet ligger i Wairau Valley i Marlborough, mere præcis i Misty Cove (også kendt som Marlborough Sounds), som er en af de mest populære naturområder i New Zealand for vandring, lystfiskeri, svømning og lystsejlads. De mange soltimer og de kølige aftener og nætter giver en lang og langsom modning for druerne, som altid giver aromatiske, frugtrige og delikate vine – især for Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Men også druer som Chardonnay, Pinot Gris og Grüner Veltliner giver gode resultater på gården.

  Områdets følsomme miljøbalance sætter store krav til vinproducenterne og vineriet med sine 165 hektarer vinmarker er certificeret 100% sustainable. Af de 70 ha. vinmarker som ligger på to terrasser tæt ved vingården er den øverste terrasse med 33 ha. allerede økologisk godkendt (BioGroorganic NZ) og den nederste terrasse med 37 ha. i overgang til økologi. Vingården har det mest moderne udstyr til produktion af kvalitetsvine, hvilket giver vine med områdets klassiske dyder: Friskhed, typicitet og harmoni.
  Website:
  1. Distriktet
   Marlborough er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Området er kendetegnet ved dale, der strækker sig langs floderne Waihopai River (biflod til Warau) og Wairau River. Det er et relativt tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen), men floderne forsyner vinmarkerne rigeligt med vand. Undergrunden i området består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Perfekte betingelser til vindyrkning!

   Klimaet i Marlborough hører til i den køligere ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i eksempelvis Champagne. Frost om natten kan være et problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles, men også om efteråret, hvor især druerne er udsatte. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og disse temperaturudsving er faktisk meget gunstige for modningen af druerne, da det sikrer meget aromatiske og mere delikate vine.
  Navnet 'Waka' er hentet fra den kano, som maorierne brugte i området til deres fiskeri og jagt. Druerne til denne vin hentes fra flere parceller i Marlborough. Druerne er presset umiddelbart efter høsten, og mosten er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke. For at bevare vinens friskhed og Sauvignon-druens aromatiske karakter er vinen kun lagret kortvarigt på ståltanke inden aftapningen.Vinen har en blank, lysegrøn lime-farve, og i duften er den meget klassisk for en Sauvignon Blanc fra Marlborough, med friske nuancer af græs, grape og hyldeblomst. I smagen er vinen meget sprød, med en god renhed og en lidt eksotisk karakter, med toner af stikkelsbær, lime og grønne blade. Den er meget harmonisk og appetitgivende i eftersmagen.Typisk bør en Sauvignon Blanc fra New Zealand drikkes i sin ungdom. Server den til fisk- eller skaldyrsretter, til pastaretter, fjerkræ eller kalv i hvide saucer, samt til asiatisk inspirerede retter.
  Førpris:

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk