RealVarenavn:

PINOT BLANC, PRINCES ABBES Alsace, Schlumberger (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0402012
Navn:
 1. Varenr.:
  04020121221
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  37,5cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Pinot Blanc
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Auxerrois/Pinot Auxerrois
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Salat, Sushi
  Producent: 
  Producent:
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Alsace
  small-arrow
  1. Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed - og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs 'Route du vin' - vinvejen i Alsace.Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
  Navnet 'Les Princes Abbés' er til ære for de gejstlige, som i ca. 1000 år passede vinmarkerne i Guebwiller. Pinot Blanc fra Domaines Schlumberger er lavet på Pinot Blanc og Auxerrois, som hovedsageligt kommer fra området Bux og skråningen Bollenberg, nord for Guebwiller i retningen mod Westhalten. Området der ligger godt beskyttet mod vestenvinden og dermed mod regn. Det næsten middelhavsagtige, varme klima i området giver vine med stor aroma og finesse. De resterende druer kommer fra Grand Cru-markerne Saering og Spiegel, som giver vinen et stænk af mineralitet.Vinen har en flot lysegul, blank farve. I duften finder man først eksotiske toner af mode citrusfrugter samt toner af grønne blade. I smagen blander vinens modne og frugtrige toner sig med et godt bid, med mineralske nuancer som giver god fylde. Pinot Blanc slutter meget frisk, delikat og læskende, næsten lidt perlende.Vinen er perfekt til salater, f.eks. med gedeost eller til ostequiche eller grønsagstærte. Den egner sig også fint som aperitif.
  Førpris:

  DKK 82,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk