RealVarenavn:

2013 AENIGMA WHITE Neil Ellis, Elgin

Billede zoom:
Billede:
0650562
Navn:
 1. Varenr.:
  06505621335
 2. Årgang:
  2013
 3. Land:
  Sydafrika
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
65%
Betinget procent:
65%
Navn:
Chenin Blanc
Procent:
35%
Betinget procent:
35%
Navn:
Viognier
 1. Anbefales til:
  Fisk, Skaldyr
  Producent: 
  Producent:
  Neil Ellis
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største personligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.

  Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis børn Warren , Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.

  I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof, Elgin og i Piekenierskloof. Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Elgin
  small-arrow
  1. Elgin ligger sydøst for Stellenbosch og er Capes absolut køligste område. Vinmarkerne ligger på en højslette, der er fuldstændig omkranset af bjerge. Klimatisk minder området meget om Bourgognedistriktet i Frankrig, og lige som for dette berømte distrikt, kan der i Elgin være store forskelle i stil og karakter afhængig af producent og årgang. Visse vestvendte parceller kan være varmere end andre, hvilket gode producenter forstår at udnytte og derfor dyrker røde druer på disse.
  Som navnet antyder, er Aenigma siden 2002 (hvor den for første gang blev lavet i en hvid udgave) en overraskelse (enigma) fra år til år. Beslutningen om hvilken blanding, Neil Ellis anvender, afhænger af årgangens karakter og af de sammensætningsmuligheder, Neil synes kunne være spændende at eksperimentere med.

  Druerne (65% Chenin Blanc og 35% Viognier for årgang 2013) er dyrket hovedsageligt på Neil Ellis' vingård Withehall Farm i Elgin. Området er kendt for sit kølige klima, der giver fremragende hvidvine, som er sprøde, aromatiske og delikate. Gæringen af den hvide Aenigma foregår på ståltanke og vinen bliver derefter modnet på sit 'lie' (bundfald) i de samme type tanke.

  Den hvide Aenigma byder på delikate aromaer af melon, hvide ferskner og grønne blommer. I smagen er vinen meget sprød og frisk med både en smule eksotiske frugtnuancer og mere grønne toner af blade, grapefrugt og litchi. En meget appetitgivende og klingende ren hvidvin.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  John Platter SA Wine Guide
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 179,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar