RealVarenavn:

2017 VISTAMARE IGT TOSCANA Ca' Marcanda, Angelo Gaja

Billede zoom:
Billede:
0600982_Gaja_Vistamare
Navn:
 1. Varenr.:
  06009821735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Vermentino
Procent:
35%
Betinget procent:
35%
Navn:
Viognier
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Fiano
 1. Anbefales til:
  Fisk, Skaldyr, Sushi, Østers
  Beskrivelse:
  Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja. Han er ofte blevet kaldt for 'Kongen af Piemonte', og har været bannerfører for alle kvalitetsorienterede vinproducenter - ikke mindst i Italien, naturligvis.Midt i 1990'erne tog han udfordringen op i Toscana. Først med Brunello-ejendommen 'Pieve di Santa Restituta' og siden (i 1996) fik han - efter lange og seje forhandlinger - endelig held af at købe en ganske bestemt ejendom mellem Bolgheri og Castagneto Carducci i Maremma. Processen havde stået på nogle år, da den daværende ejer var meget svær at overtale til at lade sin ejendom sælge, hvilket gav Angelos kone idéen til ejendommens navn, 'Ca' Marcanda' (på piemontesisk dialekt: Huset hvor man tinger om noget).Efter overtagelsen blev 60 ud af 80 hektar vinmarker nyplantet med bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Vermentino og Viognier, og opførelsen af et topmoderne vineri kunne færdiggøres 6 år senere.
  Website:
  1. Kystområdet syd for Livorno i det vestlige Toscana kaldes Maremma og har i mange år produceret grøntsager og frugter. I dag har Maremma udviklet sig til et af de bedste vindistrikter i Italien. Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, området netop er kendt for: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah, men nu også Chardonnay, Viognier, Vermentino og Sauvignon Blanc.Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser.
  Vistamare betyder egentligt havudsigt og vinen har fået dette navn fordi man fra de parceller nær Castagneto Carducci som leverer druerne til denne vin, har en fantastisk udsigt over den toskanske kyst. Vinstokkene her nyder godt af den saltede havbrise, solen og det skarpe lys. Vistamare er lavet på Vermentino (normalt 60%), Viognier og en smule Fiano, hvor sammensætningen vil være afhængig af årgangen. Vinstokkene vokser dels på hvid jordbund, som består af kalk og ler og på mørk jordbund, hvor sand og mørk ler dominerer.

  Hver druesort bliver gæret separat, Vermentino og Fiano i ståltanke og Viognier i træfade. Derefter bliver de tre vine modnet i 6 måneder igen Vermentino og Fiano i ståltanke og Viognier på fad. De tre vine bliver sammenstukket umiddelbar inden aftapningen.

  2017 gav kun en lille udbytte og derfor er Vistamare mere koncentreret end normalt. I duften fornemmer man friskheden og mineraliteten fra Vermentino (græs, lindeblomst, citrusfrugter, melon), som harmonerer fint med afrundede nuancer af mirabeller, abrikoser, ferskner fra Viognier. Fiano tilfører sarte, blomsteragtige og balsamiske toner (mynte). I smagen har vinen god mineralitet (flintsten) kombineret med meget modne frugtrige nuancer af mango, figner og krydrede toner af bl.a. rosmarin og safran. Den slutter med en let saltet finish. Det er en udpræget vin til gastronomien, meget aromatisk, kompleks og appetitvækkende.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 409,00

  DKK 349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar