RealVarenavn:

2018 CHENIN BLANC, SAINI Leo Steen Wines

Billede zoom:
Billede:
0552572
Navn:
 1. Varenr.:
  05525721835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chenin Blanc
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen, som flyttede til Californien i 1999. Som søn af den daværende køkkenchef på Kryb-i-Ly Kro, mellem Middelfart og Kolding, kom han som 20-årig i lære hos sommeliermester Orla Farman på Munkebjerg Hotel. Senere var han bl.a. i et par år chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, inden han rejste til Californien for at videreuddanne sig og måske fuldføre sin drøm om at lave vin. Han havnede i Sonoma og fik hurtigt job som tjener, sommelier og vinindkøber på Dry Creek Kitchen og Cyrus Restaurant i Healdsburg.I 2002 begyndte han at arbejde i kælderen hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I dag står han for vinificeringen hos Stuhmuller, men for nogle år siden begyndte han også at lave et par vine i sit eget regi, Leo Steen Wines, ved at finde druer fra nøje udvalgte parceller i Californien og selv vinificere dem. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der stilmæssigt holdes så tæt på den europæiske stil som muligt, med god frugt og saft, men også med en god struktur og et bid, som passer godt til den gode gastronomi.
  Website:
  1. Dry Creek Valley ligger i den nordlige del af Sonoma County, vest for Alexander Valley og nord for Russian River Valley. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde og morgentåge fra Sonoma Coast samt af Stillehavet mod vest. Det giver perfekte forhold til produktion af sprøde hvidvine og aromatiske og delikate rødvine. Distriktet fik sin AVA-status i 1983 og breder sig over ca. 4.500 ha. fordelt på i alt ca. 60 producenter. De første beplantninger stammer fra ca. 130 år siden, og distriktet er derfor et af de ældste i Californien. Blandt de mest velegnede vinsorter for området kan man nævne Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Zinfandel og Cabernet Sauvignon, men også Rhône-druer klarer sig godt her.
  Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme.

  Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Derefter bliver 90% af vinen overført på neutrale fade af fransk egetræ, og 10% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder on fine lees (med bundfald) for begge vine.

  Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley fra Leo Steen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af citrusfrugter, jasmin, akacieblomst, kamille og timian. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur. Den slutter med karakterer af vilde blomster.

  Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 199,00

  DKK 169,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar