RealVarenavn:

2018 GASSAC CLASSIC BLANC IGP, Herault, Mas de Daumas Gassac

Billede zoom:
Billede:
0251602
Navn:
 1. Varenr.:
  02516021835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Carignan Blanc
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Terret
 1. Anbefales til:
  Fisk, Kalv, Kylling, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ' helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine '.Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det 'Mas de Daumas Gassac'. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Gassac
  small-arrow
  1. Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine.En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl... Nærmest et museum.
  Gassac Classic/Pont de Gassac har sin egen historie: Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. To bestemte områder blev valgt, dels nær landsbyen Puilacher (Paulhan), ved floden Héraults bred, dels i Thau-området, hvor vinmarker omkring søen giver fremragende vine. Udfordringen gik ud på at bevare disse truede marker, producere klassiske Languedoc vine som man gjorde det i områdets kronede dage, og til en pris, alle kunne betale.Druerne til den hvide Gassac Classic varierer efter årgangen (som regel Terret, Clairette, Vermentino og Carignan Blanc) og høstes ved søen Thaus bred, hvor havet har aflejret runde sten, sand og kalk - perfekte forhold til hvidvine. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 3-4 måneder på de samme tanke. Den har en umiddelbar aroma af vilde blomster og eksotiske frugter. Smagen er tør, sprød og liflig med en god balance mellem frugtkarakteren og strukturen. Det er en perfekt vin serveret som aperitif eller til retter med skaldyr, fisk og fjerkræ eller kalv i lys sauce.
  Førpris:

  DKK 85,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar