RealVarenavn:

2018 SCHLOSS MARIENLAY Reichsgraf von Kesselstatt

Billede zoom:
Billede:
0030012
Navn:
 1. Varenr.:
  00300121835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Tyskland
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Riesling
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Med en historie som spænder over mere end 650 år (grundlagt 1349), er Weingut Reichsgraf von Kesselstatt i Trier en af de vingårde i Mosel med den længste tradition. Günther Reh købte i 1978 vingården, men overdrog allerede i 1983 ledelsen til sin datter, Annegret Reh-Gartner. Frem til efteråret 2016, hvor Annegret i en alder af kun 61 år på sørgelig vis tabte kampen mod en kræftsygdom, stod hun med stort engagement og kompetence i spidsen for dette topdomaine. Forinden sin bortgang havde Annegret med sin sædvanlige sans for omhyggelighed og planlægning sørget for, at firmaet kunne videreføres på bedste vis, således at den store internationale berømmelse som var blevet Weingut Reichsgraf von Kesselstatt til del kunne fastholdes og videreføres af hendes kompetente team af medarbejdere. Hendes kompromisløse holdning til kvalitet og hendes årelange nære kontakt med kunder på såvel hjemmemarkedet som i udlandet havde på ingen måde været forgæves - hun efterlod alt i absolut bedste stand.

  Vinene fra Weingut Reichsgraf von Kesselstatt er kendetegnede ved en mineralsk og delikat stil, som er så typisk for vinene fra området. Intet andet vindistrikt i verden kan formentlig konkurrere med lige netop dette områdes delikate og mineralske stil. Især efter de klimaforandringer man har oplevet de senere år, har dalene i Mosel, Saar og Ruwer et stort potentiale til at producere fremragende, tørre vine, hvis fordel ikke ligger i en høj alkoholprocent, men mere i deres elegance og mineralske struktur.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Mosel
  small-arrow
  1. Både historisk og vinmæssigt er Mosel i Tyskland et utroligt spændende område, med gamle romerske byer som Trier, Trittenheim, Bernkastel og Traben-Trarbach. Landskab, historie, vin og gastronomi går op i en højre enhed omkring småbyer langs floden Mosel, hvor der ofte i løbet af året er anledning til fest. Måske for at glemme, hvor vanskeligt vindyrkningen er til dagligt på disse ekstreme stejle bakker, hvor alt arbejde tager ekstra tid.

   Det er distriktets jordbund af skifer og det særprægede klima, som her giver perfekte dyrkningsforhold for vin. Skiferstene kan udgøre klippeformationer af mere eller mindre lodrette lag, men kan også bestå af smuldrende sten.  Forskellen kan betyde meget for jordbundens evner til at tilbageholde regn og for vinplantens mulighed for at skyde dybe rødder. Kølige nætter, morgentåge omkring floden Mosel og dens mere beskedne biflode Saar og Ruwer, og normalt en hel del sol op ad dagen giver temperaturændringer, som fremmer finesse, mineralitet og renhed i vinene. I Mosel bruger man hovedsageligt druen Riesling.
  Schloss Marienlay (VDP Gutswein) kan betegnes som Kesselstatts andenvin. Til denne vin anvendes druer fra unge vinstokke, eller vine som Bernward Keiper har vurderet ikke var gode nok til at indgå i det endelige cuvée af f.eks. Graacher Himmelreich. Druerne kommer derfor fra de tre distrikter Mosel, Sarr og Ruwer.Vinen fornægter ikke Kesselstatts klasse. Her er renhed, finesse og balance. I næsen mødes man af en flot frugt med et let eksotisk strejf. Smagen er frisk og frugtrig og med et godt afstemt syrligt bid. Server vinen til lette orientalske retter med fjerkræ eller fisk, den kan især anbefales til Sushi. Prøv den også til grønsagsretter eller til gratinerede retter.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Mundus Vini
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar