RealVarenavn:

2019 STELLA POLARIS CHARDONNAY TERRE SICILIANE IGP Øko, Italien

Billede zoom:
Billede:
0013302_Stella_Polaris_White
Navn:
 1. Varenr.:
  00133021935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
  Producent: 
  Producent:
  Roots
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vi skal passe på vores skønne natur. Derfor er vinene fra ROOTS BEVERAGES certificerede økologiske og nøje udvalgte fra bæredygtige producenter, som producerer deres vine uden brug af pesticider og med et lavt indhold af sulfitter. Det er et ufravigeligt krav, at vinenes kvalitet er bedre end den, der findes på markedet i samme prisleje.

  Det gør ingen forskel for kvaliteten af en vin, om den er aftappet hos producenten i udlandet eller transporteres til DK i sterile tanke til et topmoderne tapperi tæt på, hvor den skal sælges. Men det gør til gengæld en stor forskel for miljøet. CO2 udledningen reduceres væsentligt ved transport på tank fremfor i flasker, da der på den måde kan transporteres væsentligt mere vin pr. lastbil. Vinene fra ROOTS BEVERAGES købes i bulk og tappes i DK, hvilket betyder at udledningen af CO2 i forbindelse med transporten, reduceres med mere end 30% (i forhold til domæne-aftappet vin).
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Sicilien
  small-arrow
  1. Sicilien kan, som mange andre vinområder omkring Middelhavet, datere sin vindyrkning tilbage til en tid, hvor fønikerne var koloniherrer her. Man har beviser, både i skrift og på malerier, der vidner om, at vindyrkningen allerede 700 år f. Kr. var en vigtig afgrøde for øboerne. På Sicilien, som for 80% vedkommende består af skråninger og bjerge, er det først og fremmest tæt ved kysterne, man finder landbrugsjord. Det varme, tørre klima gør, at vindyrkningen kæmper med oliven og korn om den begrænsede plads. Vindyrkningen klarer sig dog bedre og bedre i den konkurrence.

   Sicilien samler i dag en enkelt DOCG (Cerasuolo di Vittoria), 24 DOC/DOP-distrikter og nogle få IGT/IGP-distrikter. Blandt DOC/DOP'erne finder man området DOC Sicilia, som i 2011 blev ophøjet fra IGT til DOC, og som geografisk dækker hele øen, med i dag ca. 9.400 ha. vinmarker. DOC Sicilia samler både hvid-, rosé- og rødvine samt Spumante og dessertvine i Passito- og Vendemmia Tardiva-typen (senhøst). Mange forskellige druesorter er tilladte i området, men hvis man føjer et druenavn til DOC Sicilia på etiketten, skal vinen indeholde min. 85% af denne drue, en regel som i øvrigt gælder for de fleste DOC'er i Italien.
  Tag lidt af den gode sommerstemning med hjem i haven, på altanen eller til en lille tur på stranden, som man plejer til Stella Polaris.
  Stella Polaris og Vinoble har sammen udvalgt en hvidvin, som passer perfekt til sommerens afslappende vibes.

  En hvidvin, som besidder både god fedme og en knitrende friskhed - som at bide i et sprødt grønt æble. Vinen er primært lavet på Chardonnay fra Menfi på Sicilien. Denne hvidvin har desuden en klar gylden farve med anstrøg af ferskner, æbler, basilikum og mandler i duft og smag. Vinen er tør, men har en nydelig frugtighed og en kompleksitet, som gør den til et vinøst symfoniorkester

  Serveringstip: I en vinkøler med masser af is, til tonerne af vibrerende chill out musik.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Stella Polaris
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  100% Vegan Italy /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 139,00

  DKK 95,00 PR. FL. V/6 FLASKER

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar