RealVarenavn:

2013 ROSSO IGT VENETO Villa Minelli

Billede zoom:
Billede:
0606101_Villa_Minelli_Rosso
Navn:
 1. Varenr.:
  06061011335
 2. Årgang:
  2013
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Carmenere
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Merlot
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Shiraz
 1. Anbefales til:
  Gris, Kalv, Pasta, Pizza, And
  Beskrivelse:
  ProducentenVilla Minelli er ikke blot navnet på den historiske bygning, hvor tøjhuset Benetton har sit hovedsæde. Det er også navnet på vinhuset, der er ejet af Benetton familien. I mere end 60 år har familien været involveret i vinproduktion sideløbende med firmaets øvrige aktiviteter. Nogle af vinmarkerne er endda tænkt ind i den storslåede arkitektoniske løsning omkring Villa Minelli og andre af familiens ejendomme.

  Tidligere solgte man blot druerne til de lokale kooperativer, men i 2007 begyndte man selv at vinificere og aftappe vinene, der efterfølgende bl.a. blev anvendt ved velgørenhedsauktioner mv. Kvaliteterne på vinene var dog så lovende, at man besluttede sig for at gå endnu mere seriøst til værks og bl.a. ansætte den respekterede og anerkendte winemaker, Francesco Serafine, der er kendt for sine 'terroir-tro vine' og flere gange har stået bag vine, der har fået 'Tre Bicchieri' (3 glas) i Gambero Rosso.
  Website:
  1. Venetos tradition for at anvende forskellige lokale druer i vinene blev allerede beskrevet i det 1. årh. f. Kr. af romerne, som i øvrigt menes at have indført appassimento teknikken i området med en delvis tørring af druerne inden gæring. Det er ofte netop de såkaldte Ripasso, Amarone eller Recioto vine, man tænker på, når man taler om vinene i Veneto, men området er først og fremmest leverandør af populære, umiddelbare og frugtrige vine som de hvide Soave eller Bianco di Custoza og de røde Bardolino og Valpolicella-vine.

   Området ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det giver store forskelle i dyrkningsforhold, både klima- og jordbundsmæssigt og betyder derfor store stilvariationer. Også mere "beskedne" DOC eller IGT Veneto-vine kan være spændende - alt efter producenten! Der eksperimenteres både med områdets oprindelige druer og med mere "moderne" krydsninger, og man kan derfor blive overrasket med ganske spændende vine, både hvide-, rosé- og rødvine samt mousserende.
  Villa Minelli Rosso er lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah og Carmenère på parceller i Ponzano Veneto og Villorba i hjertet af Treviso provinsen. Det er et relativt fladt terræn, og vinrækkerne er plantet fra nord mod syd. Jordbunden er her ret løs med en grov, gruset tekstur. Høsten foregår i hånden, og man plukker i små 15 kg kasser for at beskytte druerne mest muligt fra at revne eller blive presset, så man forhindrer oxidering, inden druerne når vineriet. Den alkoholiske gæring sker i temperaturkontrollerede tanke, hvor hatten (drueskallerne, der flyder op til toppen af tanken) slås ned flere gange om dagen, så man sikrer mest mulig udtrækning af stoffer fra drueskallerne. Efter den malolaktiske gæring stabiliseres vinen og hviler på bundfaldet (sur lie) frem til foråret.

  Vinen har dyb, rød eller nærmest rødviolet (cyklamen) farve. I duften finder man modne vilde bær, (blåbær og solbær) og et floralt touch. Smagen domineres af solbær, men indeholder de samme elementer som i duften. De modne tanniner sikrer en harmonisk eftersmag. Drik den til grillet - gerne spydstegt - kød af lam eller okse, til braiserede retter eller til hårde oste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Gambero Rosso
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar