RealVarenavn:

2013 VINO NOBILE DI MONTEP. RISERVA DOCG, Salcheto

Billede zoom:
Billede:
0602281
Navn:
 1. Varenr.:
  06022811335
 2. Årgang:
  2013
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Colorino
Procent:
95%
Betinget procent:
95%
Navn:
Prugnolo Gentile (Sangiovese)
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Lam, Okse
  Beskrivelse:
  Salcheto hører med sine 74 ha. vinmarker til blandt de mindre vingårde i Montepulciano, men er ikke desto mindre et af de vinhuse, som virkelig har markeret sig de senere år. Vingården blev grundlagt i 1991, og fra starten anlagde man et meget ambitiøst mål: Genplantning af Sangiovese-stiklinger af egen produktion ('Sélection massale'), lavt udbytte, økologisk dyrkning.

  I dag er vinmarkerne hovedsageligt beplantede med de lokale druer Prugnolo Gentile (Sangiovese) og Canaiolo, som dyrkes efter kontrollerede økologiske og biodynamiske principper. Fra årgang 2011 er Michele Manelli (ejer og kældermester) og hans team begyndt at bruge den topmoderne 'off-grid'-kælder, som bruger 54% mindre energi. Drømmen om at vingården skal være CO2-neutral, er ved at blive realiseret, og Salcheto er på alle måder et foregangsfirma i relation til at udvikle bæredygtige produktionsprincipper. De er derfor ikke uden grund stolte af de resulater, de har opnået og udtaler bl.a. i den forbindelse: ' We are proud to be the first company in the world to have certified the carbon footprint of a bottle of wine (according to ISO 14064 standard, in 2011) '

  Salcheto behøver ikke kun at være stolte af deres resultater i forhold til bæredygtighed - de kan afgjort også være stolte af deres vine. De er nemlig fremragende!
  Website:
  1. Et af de italienske områder, som er meget kendt verden over, er Toscana med sine smukke gamle villaer, sine grønne dale og skove og ikke mindst sine flotte vinejendomme. Her er landskabet præget af vin og oliven, og når man bliver forkælet med god mad og vin, føler man sig virkelig midt i det italienske paradis på jorden. Vine som Chianti, Montalcino og Montepulciano kommer herfra.

   Det er i den sydøstlige del af Toscana, man finder det bjergrige område Montepulciano, som i 1983 fik den første DOCG i Italien.
  Riserva Vino Nobile de Montepulciano er hovedsageligt lavet af druerne Prugnolo Gentile og en smule Colorino (5%), som begge kommer fra vinmarken Salcheto (15 ha.), dyrket efter økologiske og biodynamiske principper. Klaserne dyrkes efter den klassiske Governo Toscano metoden, hvor man lader en del af druerne tørre en smule, og til sidst blandes vinene fra de to druetyper sammen. Vinen modnes i store (70%) og små træfade i to år og på flaske i yderligere et år.

  Nøgleordene her er intensitet, koncentration og balance! Det vælter ud med sødmefulde frugtnuancer som blommer, brombær, men også med mere krydrede toner af engelsk lakrids og tobak. Den slutter med gode krydderier og en sart, saltet karakter. Sprød, kraftfuld og harmonisk, med et godt modningspotentiale. En fabelagtig vin. Serveres til fuglevildt, okse og lam. Serveringstemperatur: 18-20°C. Alderspotentiale: 10-12 år.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  Powerful and ample, with tons of depth, the 2013 is impressive. Fresh dark cherry, spice, licorice and menthol notes abound in this vibrant, beautifully resonant Vino Nobile. In a word: superb! - Antonio Galloni
  Visual Score:
  Wine Spectator 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  I Vini di Veronelli 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Texas TEXSOM
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar