RealVarenavn:

2013 VINO NOBILE MONTEP. SALCO DOCG, Salcheto

Billede zoom:
Billede:
0602291
Navn:
 1. Varenr.:
  06022911335
 2. Årgang:
  2013
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Prugnolo Gentile (Sangiovese)
 1. Anbefales til:
  And, Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Salcheto hører med sine 74 ha. vinmarker til blandt de mindre vingårde i Montepulciano, men er ikke desto mindre et af de vinhuse, som virkelig har markeret sig de senere år. Vingården blev grundlagt i 1991, og fra starten anlagde man et meget ambitiøst mål: Genplantning af Sangiovese-stiklinger af egen produktion ('Sélection massale'), lavt udbytte, økologisk dyrkning.

  I dag er vinmarkerne hovedsageligt beplantede med de lokale druer Prugnolo Gentile (Sangiovese) og Canaiolo, som dyrkes efter kontrollerede økologiske og biodynamiske principper. Fra årgang 2011 er Michele Manelli (ejer og kældermester) og hans team begyndt at bruge den topmoderne 'off-grid'-kælder, som bruger 54% mindre energi. Drømmen om at vingården skal være CO2-neutral, er ved at blive realiseret, og Salcheto er på alle måder et foregangsfirma i relation til at udvikle bæredygtige produktionsprincipper. De er derfor ikke uden grund stolte af de resulater, de har opnået og udtaler bl.a. i den forbindelse: ' We are proud to be the first company in the world to have certified the carbon footprint of a bottle of wine (according to ISO 14064 standard, in 2011) '

  Salcheto behøver ikke kun at være stolte af deres resultater i forhold til bæredygtighed - de kan afgjort også være stolte af deres vine. De er nemlig fremragende!
  Website:
  1. Et af de italienske områder, som er meget kendt verden over, er Toscana med sine smukke gamle villaer, sine grønne dale og skove og ikke mindst sine flotte vinejendomme. Her er landskabet præget af vin og oliven, og når man bliver forkælet med god mad og vin, føler man sig virkelig midt i det italienske paradis på jorden. Vine som Chianti, Montalcino og Montepulciano kommer herfra.

   Det er i den sydøstlige del af Toscana, man finder det bjergrige område Montepulciano, som i 1983 fik den første DOCG i Italien.
  Salco Vino Nobile de Montepulciano produceres kun i topårgange (senest i 2011 og 2012) og er lavet på druen Prugnolo Gentile fra vinmarkerne Salco (2 ha.) og Laghetto (3,5 ha.), begge dyrket efter økologiske og biodynamiske principper. Denne vin er modnet på fad i to år, med hovedvægten (70%) lagt på tonneaux af 500 l. og resten på store botte. Efter aftapningen bliver vinen lagret i over 36-48 måneder på flasker.

  Salco er en fornem eksempel på, hvordan man kan lave en vin, som både er er kødfuld, alkoholrig (14%) og som samtidig har finesse, sarthed og klasse. Her finder man klassiske toner for store Montepulciano-vine: Tobak, lakrids, en smule tjære, men også mere flygtige aromaer af vilde blomster og bær (hyben, enebær). Den fylder næsen og munden med masser af indtryk og efterlader en meget intens oplevelse. Nyd den til de store lejligheder.

  Det er en vin, som sagtens kan gemmes i kælderen i 12-15 år. Server den til okse, råvildt, lam eller and. Serveringstemperatur: 18-20°C.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  Powerful, deep and resonant, the 2013 offers up a compelling mélange of wild cherry, underbrush, incense and leather. There is an explosive energy to the 2013 that is compelling. Quite simply, the 2013 Salco is a tremendous wine by any measure. Antonio Galloni
  Visual Score:
  Mundus Vini
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Gambero Rosso 2/3 Glas
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 579,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar