RealVarenavn:

2014 CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Billede zoom:
Billede:
0190311
Navn:
 1. Varenr.:
  01903111435
 2. Årgang:
  2014
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
56%
Betinget procent:
56%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
41%
Betinget procent:
41%
Navn:
Merlot
Procent:
3%
Betinget procent:
3%
Navn:
Petit Verdot
 1. Anbefales til:
  Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Grundlagt i det 15. årh. Château de Pez er sammen med Château Calon den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Det var ejerne af Château Haut-Brion - familien Pontac, som gav Château de Pez sine vinmarker. Indtil den franske revolution var den i same families hænder, men den blev ved denne lejlighed statsejendom. Senere har den tilhørt flere ejere for sidst i 1995 at blive købt af Jean-Claude Rouzaud fra Champagne Roederer. Dette sidste ejerskifte har efter sigende betydet en stor kvalitetsforbedring.Selve ejendommen ligger vest for byen Saint-Estèphe og består af 30 ha., hvoraf de 24 ha. er beplantede med 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Vinstokkene er min. 35 år gamle og ligger på et en meter tykt "graves"- (småsten) lag, som hviler på en kalk- og lerholdig jordbund. Et sindrigt dræningssystem sikrer en god dræningsbalance på markerne, noget som i området betyder temmelig meget for kvaliteten.I den nye 2003 Cru Bourgeois klassifikation er Château de Pez kommet med blandt eliten som Cru Bourgeois Exceptionnel.
  Website:
  1. Saint-Estèphe er den appellation i Médoc, der ligger nærmest Girondes udløb i Atlanterhavet, hvilket har kraftig indflydelse på klimaet. Også jordbunden bærer præg af havets nærhed, idet den er mere lerholdig end længere oppe ad floden. Her finder man nemlig mindre graves-holdige jorde (graves består mest af småsten) end sydpå, og det er tunge jorde, som dominerer i undergrunden. Disse faktorer giver Saint-Estèphe-vinene deres helt egen 'terroir' og karakter. Det forklarer vinenes mørke farve og deres strukturerede, kraftige, krydrede og mere tanninholdige karakterer.

   Vinene fra Saint-Estèphe kan godt være lidt aggressive eller bondske i deres ungdom, men tiden giver dem blødhed og finesse.
  På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages i for Médoc klassiske gæringskar af træ. Derpå foretages 'assemblage', hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen bliver derefter modnet 15-18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften kommer fint frem med lidt iltning med nuancer af kakao, solbær, blåbær og brombær. I smagen virker vinen først ret aromatisk, frugtrig og umiddelbar, men ret hurtigt udvikler dybden og kompleksiteten sig i vinen. Det er en vin, der fortjener at blive gemt i nogle år for at give fuldt udbytte.Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  90-93
  Visual Score:
  James Suckling
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Guide Gault Millau (F)
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Bettane & Desseauve
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar