RealVarenavn:

2014 INOPIA ROUGE Clos Saouma, Lucien le Moine

Billede zoom:
Billede:
0270661
Navn:
  1. Varenr.:
    02706611435
  2. Årgang:
    2014
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Cinsault
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Counoise
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Grenache Noir
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Mourvedre
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Syrah
  1. Anbefales til:
    Fuglevildt, Gryderet, Lam, Okse
    Beskrivelse:
    Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir - oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon - deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir.Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel (hvortil Rotems forældre leverede ost...), kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for - Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. Her kunne han forvisse sig om, at man i Bourgogne generelt er dygtige til markarbejdet og dyrkningen af de legendariske druer, men til gengæld var han ikke i samme omfang begejstret over for nogle af de teknikker og traditioner, der herskede i en del kældre i forhold til vinificering og modning af vinene.En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine - udelukkende 1. Cru og Grand Cru - hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering - udelukkende på nye klassiske 'pièces' (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.
    Website:
    1. Vinene fra Rhône-dalen har i de seneste år oplevet en sand opblomstring, som helt klart skyldes nogle seriøse producenters forståelse for, at det bedste våben i den globale konkurrence er kvalitet. Gunstige klimatiske forhold samt større brug af de bedste druesorter som Grenache, Cinsault og især Syrah er nogle af de faktorer, som har været med til at gøre vinene fra Rhône mere populære. Det er samtidig et område, som endnu ikke har været udsat for de store prisstigninger som man f.eks. har set i Bordeaux og Bourgogne.Det er især i den sydlige del af Rhônedistriktet, at man finder "almindelige" Côtes-du-Rhône vine - bl.a. i udkanten af områder som Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras samt på den vestlige side af Rhônefloden.
    Navnet 'Inopia' er hentet fra latin og betyder 'mangel' eller 'lavet af ingenting', og skal symbolisere, at de 9 ha. jord, som vinen kommer fra, oprindeligt fra tomme og uopdyrkede, da Rotem og Mounir overtog dem. I dag er de beplantet med 11 af de klassiske druesorter i Rhône-appellationen. Det er Grenache som dominerer ca. (70%), men vinen er også lavet på Mourvèdre, Counoise, Syrah og Cinsault. Undergrunden består af stenaflejringer blandet med ler og sand, en klassisk blanding i Orange-kommunen, som også leverer Châteauneuf-du-Pape vine. Det giver gode vandreserver i dybden og sikrer vine med en god sprødhed og mineralitet. Clos Saouma besluttede fra starten ikke at tilføre nogen form for gødning for at reducere udbyttet og give mere koncentrerede vine. Både i 2013 (første årgang) og i 2014 høstede man ca. 2.000 l./ha. mod normalt 5.000 l./ha.Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små beholdere. De hele klaser overføres til tank og gennemgår en koldmaceration i 8 dage, inden man stopper afkølingen og lader den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring uden nogen form for omrøring presses masken skånsomt fra i en lodret presse. Efter presning bliver mosten med sit 'lie' (bundfald) fyldt direkte på en kombination af store franske træfade (foudres, 2.300 og 3.400 l.), æggeformede cementtanke (600 og 1.600 l.) og mindre træfade (500 l.). Vinen modner derefter i 16-18 måneder uden omstikning og aftappes til sidst uden klaring eller filtrering og uden brug af svovl.Farven er blank, mørkerød og dyb. Duften er en smule lukket ved åbningen, hvorfor en hældning på karaffel og brug af store glas kan anbefales. Rhônes klassiske nuancer kommer langsomt frem: Moreller, brombær, blommer, men også krydrede toner af lakrids, tjære og vanilje. Smagen er ekstrem koncentreret og mineralsk, med god tørhed og tannin men også med meget komplekse og intense frugttoner. Det er en meget sammensat rød Rhône, som fortjener nogle års modning.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Jeb Dunnuck
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris:

    DKK 219,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar

    VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk