RealVarenavn:

2014 SYRAH GRAN RESERVA Maipo Valley, Vina Echeverria

Billede zoom:
Billede:
0593051
Navn:
 1. Varenr.:
  05930511435
 2. Årgang:
  2014
 3. Land:
  Chile
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Grill, Kalv, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikro-klima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.Viña Echeverria praktiserer en bæredygtig produktion og er godkendt som 'Certified Sustainable Wine of Chile'. I vinmarkerne betyder det, at man bruger økologisk dyrkning og anvender bio-nedbrydelige produkter.
  Website:
  1. Maipo-dalen er en del af Central Valley, sydvest for Chiles hovedstad Santiago, og er et de absolut mest berømte chilenske vindistrikter - måske især for sine rødvine. Med sine ca. 5.000 ha. vinmarker breder området sig langs floden Maipo og dens bifloder.Man kan finde vinmarker fra bunden af dalen mod øst til en højde af 800-1000 m. mod vest, og da jordbundsforholde også varierer en del, fra aflejringer i bunden til mere stenrige lag i højden, kan stilen for vinene variere en del. Visse steder i Maipo, kan store temperaturforskelle mellem dag og nat sikre mere aromatiske og delikate vine og derfor give både hvide og rødvine med god balance. Specialiteten i Maipo er Cabernet Sauvignon, Carmenère og Merlot for de røde, og i højtliggende områder Sauvignon Blanc og Chardonnay.
  Syrah Gran Reserva laves på druer fra Maipo Valley, hvor man forpagter en parcel plantet med Syrah-kloner fra prephylloxera franske vinstokke. Det er Echeverria som står for dyrkningen og høsten. De håndplukkede druer transporteres til gården i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Gæringen foregår på åbne ståltanke og efterfølges af en skindmaceration i 10 dage. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og bliver derefter modnet på brugte franske barriques i et år.Syrah Gran Reserva har en flot, rubinrød farve med lilla skær. Duften er åben og umiddelbar, med nuancer af solbær, brombær og mørke, krydrede toner af sort peber og mokka. Smagen er meget koncentreret med toner af mørk chokolade, nellikke, tjære og en smule engelsk lakrids. Samtidig har vinen en god friskhed og slutter sprød og harmonisk.En perfekt vin til lam, vildt, okse -gerne grillet eller tilberedt med kydderier eller med f.eks. en portvinssauce.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Guía Peñin
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 139,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar