RealVarenavn:

2016 DE MANZANOS CRIANZA ØKO Manzanos, Rioja

Billede zoom:
Billede:
0632801_Manzanos_Crianza
Navn:
 1. Varenr.:
  06328011635
 2. Årgang:
  2016
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Garnacha/Garnatxa (Grenache)
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Tempranillo
 1. Anbefales til:
  Gris, Kylling, Lam, Ost
  Producent: 
  Producent:
  Manzanos
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Bodegas Manzanos ejer i dag 250 ha. vinmarker i D.O.C. Rioja og 50 ha. i D.O. Navarra og råder desuden over henholdsvis 700 ha. og 525 ha. i de to respektive distrikter i form af langtidskontrakter med lokale dyrkere. Vinmarkerne er fordelt på 34 lokaliteter, der rummer store forskelle klimamæssigt såvel som jordbundsmæssigt. Vinstokkene er mellem 10 og 80 år gamle, og netop denne diversitet tillader vinhuset at producere meget karakterfulde og harmoniske vine. Nogle af parcellerne dyrkes økologisk, og Manzanos producerer derfor også vine, som er certificerede økologiske.

  Familiens hovedsæde, Bodegas Manzanos Azagra, ligger nær byen Azagra i den del af Rioja, som kaldes Rioja del Reyno. De flotte bygninger på toppen af en skråning, midt i familiens vinmarker, rummer fire underjordiske etager, hvor man kan foretage en naturlig vinificering uden brug af pumper, og hvor aftapningen af firmaets Rioja-vine foregår.
  Website:
  1. Rioja distriktet ligger langs Ebro floden i det nordøstlige Spanien midt imellem Middelhavet og Atlanterhavet og nyder godt af det specielle mikro-klima, som er perfekt til vindyrkning. Her giver de mørke Tempranillo druer kraftige og krydrede vine, som ofte er velegnede til lang lagring, og som i dag anses for at være nogle af Europas bedste rødvine. Rioja har de senere år gennemgået en kæmpe udvikling. En hel generation af nye producenter har haft modet til kombinere traditioner med nytænkning. Lovgivningen tager i dag mere hensyn til markedets behov, og det har ofte betydet mere spændende og moderne vine. Rioja var i øvrigt det første vindistrikt i Spanien, som fik top-klassifikationen Vinos de Denominación de Origen Calificada (DOCa).
   Rioja distriktet ligger langs Ebro floden i det nordøstlige Spanien, midt imellem Middelhavet og Atlanterhavet, og nyder godt af det særlige mikro-klima, som er perfekt til vindyrkning. Her giver de mørke Tempranillo-druer kraftige og krydrede vine, som ofte er velegnede til lang lagring, og som i dag anses for at være nogle af Europas bedste rødvine.

   Rioja har de senere år gennemgået en ernorm udvikling. En hel generation af nye producenter har haft modet til kombinere traditioner med nytænkning. Lovgivningen tager i dag mere hensyn til markedets behov, og det har betydet flere spændende og moderne vine. Rioja var i øvrigt det første vindistrikt i Spanien, som fik top-klassifikationen Vinos de Denominación de Origen Calificada (DOCa).
  Rioja Crianza De Manzanos er sammensat af lige dele Tempranillo og Garnacha, som hentes på vinmarker i den vestlige del af distriktet. De ca. 20 år gamle vinstokke er dyrket økologisk, og man er desuden ved at optimere biodynamiske teknikker. Undergrunden er domineret af kalk og ler og giver vine med både finesse og struktur. Da man praktiserer en dyrkning uden kunstvanding er udbyttet lavt, men vinene er til gengæld mere koncentrerede.

  Efter en klassisk gæring (separat for hver druesort) på ståltanke, bliver vinene modnet i 16 måneder på en kombination af små amerikanske og franske egetræsfade. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapningen, og vinen modnes på flaske i 12 måneder, inden den forlader kælderen.

  Vinen har en flot, rubinrød farve og er meget aromatisk, umiddelbar og frugtrig i duften, med nuancer af blommer, mørke kirsebær, vilde brombær og lakrids. I smagen har denne Rioja en god kødfuldhed og kompleksitet, men også en udpræget sprødhed, som gør vinen meget harmonisk. Den slutter meget ren med en klassisk, krydret stil - dog med god friskhed. Serveres til både lette og kraftige kødretter og til hvid- eller rødskimmeloste.
  Førpris:
  Førpris: DKK 139,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk