RealVarenavn:

2016 GEVREY CHAMBERTIN Creux Brouillard, Domaine Belleville

Billede zoom:
Billede:
0342241_Belleville_Gevrey_Chambertin_Brouillard
Navn:
 1. Varenr.:
  03422411635
 2. Årgang:
  2016
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Kalv, Lam, Okse
  Beskrivelse:
  Domaine Belleville blev grundlagt i Rully i begyndelsen af det 20. årh. og har altid været meget anerkendt for sine vine fra netop Rully men også fra nabokommunen Mercurey. Hen ad årene har man også erhvervet nogle få udvalgte parceller i Santenay, Chambolle Musigny, Gevrey Chambertin og Puligny Montrachet og råder således i dag over i alt 18 ha. Et særkende ved Domaine Belleville er, at alle dets marker enten er klassificerede 1. cru-marker eller såkaldte "lieux-dits" (navngivne afgrænsede parceller indenfor en village/kommune - eksempelvis Rully 'la Crée'), hvilket naturligvis gør, at Domaine Belleville befinder sig i en ganske privilegeret situation.I maj 2017 blev Domaine Belleville købt af ejerkredsen bag det berømte Champagnehus, Leclerc-Briant, og de nye ejere har fra starten iværksat en hel række tiltag med henblik på at optimere produktionen yderligere. Betydelig kapital er således blevet tilført og bl.a. anvendt til forbedring af de tekniske faciliteter og til at forstærke medarbejderteamet, foruden ved at man siden slutningen af 2017 har indledt en overgang til økologisk dyrkning.Domaine Belleville har altid tilhørt eliten i området, hvilket et imponerende antal udmærkelser i de senere år bekræfter, og med de nye ejeres investeringer og tiltag, er der kun grund til at forvente, at huset vil udbygge det høje renommé og kvaliteten på dets vine.
  Website:
  1. Samtidig med at Gevrey-Chambertin med ca. 410 ha. vinmarker er den største kommune i Côte de Nuits, samler den et hav af fremragende vinmarker - den ene mere prestigiøs end den anden - med det tilfælles, at de udelukkende er beplantet med Pinot Noir. I Gevrey finder man ikke mindre end 9 Grand Cru marker og 25 vinmarker i 1. Cru, hvoraf nogle ganske enkelt er fremragende.

   Udover disse klassificerede marker finder man også parceller, som ofte sidestilles i kvaliteten med f.eks. 1. Cru. Men som altid i Bourgogne bør man lægge ligeså meget vægt på det firma, som har lavet vinen, som på dens geografiske oprindelse.
  Vinmarken Creux Brouillard ligger øst for landsbyen og D 974 landevejen, på den nederste del af skråningen, hvor man hyppigt oplever morgendis ("brouillard" på fransk). Undergrunden består især af ler blandet med småsten og kalk, noget som generelt giver dybe og strukturerede vine, men da parcellen vender mod syd og øst, besidder vinen derfor også både velour og frugtkoncentration. Vinstokkene er ca. 80 år gamle og giver samtidigt vine med stor elegance.

  Creux Brouillard har en flot, blank og dyb rubinrød farve. Klassisk for Gevrey-Chambertin og Côtes de Nuits, finder man her nuancer af brombær, kirsebær og blåbær samt lidt vanilje, ristede mandler og sort peber i duften. En modning i 16 måneder på franske egefade (228 l., 35% nye), giver god dybde og velour. Som altid for Domaine Belleville, er der en god balance mellem dybde, kompleksitet og finesse i smagen. Tanninen er flot integreret i eftersmagen, som er lang og elegant.

  Vinen giver allerede meget fra sig i sin ungdom, men vil helt klar vinde i harmoni og kompleksitet efter nogle år. Prøv den til kalv, lam, okse, fuglevildt eller råvildt.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  International Wine Challenge
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 499,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar