RealVarenavn:

2017 EGO BIO Côtes du Roussillon Villages, Domaine Ca

Billede zoom:
Billede:
0341901
Navn:
  1. Varenr.:
    03419011735
  2. Årgang:
    2017
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    15,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Grenache
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Mourvedre
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Syrah
  1. Anbefales til:
    Fuglevildt, Grill, Lam, Okse
    Beskrivelse:
    Domaine Cazes i Rivesaltes - midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker - som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhusene Jeanjean i Languedoc og Laroche i Chablis m.fl.). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine - Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
    Website:
    1. Roussillon i det sydøstlige Frankrig, ved grænsen til Spanien, er et af de ældste vinproducerende områder i landet. Både grækerne og romerne dyrkede vin i regionen, og mange historikere mener, at det var derfra, vindyrkningen spredte sig til resten af Frankrig. Klimaet i Roussillon er det mest solrige i Frankrig, og da landskabet nogle steder er meget barskt og tørt, ligger vinmarkerne ret spredte. Vinstokkene har det bedst i kølige dale eller på kølige skråningervandreserver i dybden. Der dyrkes også vin i områderne tæt på Middelhavet, hvor kølige vinde giver modspil til varmen, og hvor jordbunden med gamle aflejringer er perfekt. Efterhånden som nye generationer af producenter indser nødvendigheden af at bruge bedre druesorter, fokusere på dyrkningen og anvende bedre vinificeringsudstyr og mere moderne teknikker, oplever man fremragende vine herfra. AOP'er som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon-Villages, Collioures, eller mere beskedne IGP'er producerer vine i en forbavsende god kvalitet. Nogle af Frankrigs ældste og mest berømte distrikter for dessertvine ('Vins Doux Naturels') ligger også i regionen, nemlig AOP Maury, Rivesaltes og Banyuls. Og også her kan man finde sande perler!
    'Ego' er sammensat af 40% Grenache, 40% Syrah og 20% Mourvèdre fra biodynamiskdyrkede parceller, hvor vinstokkene er ca. 30 år gamle. Jorden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten øverst, som opmagasinerer varmen om dagen og afgiver den om natten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet - alt sammen perfekte forhold til dyrkning af områdets klassiske druesorter.Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de fire uger, gæringen varer. Efter presningen og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr på ståltanke og yderligere i 18 mdr efter aftapning.'Ego' er absolut i den klassiske Roussillon-stil, med en mørk, blank, rubinrød farve og flotte aromaer af modne bær, krydderier (bl.a. peber) og bitter chokolade. Smagen er kødfuld, med nuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og igen sort peber. Man kan fornemme en god tannin til sidst, som sikrer vinen et langt modningspotentiale, men den giver allerede meget fra sig i sin ungdom. En både vellavet og meget imponerende vin! Lige til at nyde sammen med de bedste middelhavsinspirerede kød- og vegetarretter med krydderurter, tomater, hvidløg, men også til grillet eller stegt lam, okse eller kalv. Prøv den også til vildt.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Robert Parker
    Kort vinbeskrivelse:
    90-92
    Førpris:
    Førpris: DKK 179,00

    DKK 149,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar

    VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk