RealVarenavn:

2017 THE GUESSER RED BIO Mclaren Vale, Paxton Vineyards

Billede zoom:
Billede:
0588301
Navn:
 1. Varenr.:
  05883011735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Grenache
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Shiraz
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Tempranillo
 1. Anbefales til:
  Grill, Kalv, Lam, Okse
  Producent: 
  Producent:
  Paxton
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Paxton Vineyards i McLaren Vale blev grundlagt i 1979 af David Paxton, der i dag betragtes som en af de dygtigste vindyrkere i Australien. I mange år producerede man druer, som blev solgt videre til andre firmaer, og først i 2000 lancerede man under eget navn en Paxton Shiraz (1998). Samtidigt blev David Paxtons søn, Michael, færdig med sin uddannelse som winemaker og agronom, og han blev herefter en del af teamet. Filosofien har været klar fra start: Vinene skulle udtrykke druernes typicitet, områdets diversitet og hver vinmarks potentiale og karakter, hvilket bl.a. førte til at man overgik til biodynamisk produktion. (NASAA Reg. nr. 5364P).

  I dag ejer og dyrker Paxton Vineyards i alt 80 ha. vinmarker fordelt i McLaren Vale og i Barossa Valley, hvilket giver god diversitet i forhold til klima- og jordbundsforhold. Druesorten Shiraz er den vigtigste, men man dyrker også bl.a. Grenache, Cabernet, Tempranillo, Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Chardonnay. David Paxton og hans team benytter sig af både traditionelle og mere innovative dyrkningsmetoder, hvor man bl.a. udvælger kloner, som giver lavt udbytte men til gengæld højere kvalitet. Kunstvanding er en nødvendighed på flere af vinmarkerne, men man kontrollerer processen nøje, bl.a. med drypvanding, så udbyttet herved også begrænses.
  Website:
  1. McLaren Vale er et vindistrikt kun få kilometer syd for byen Adelaide i South Australia. Der er produceret vin her siden 1800-tallet, men det er først i de senere år, at man rigtigt har opdaget området på eksportmarkederne. McLaren Vale er især kendt for sine mørke Shiraz-vine, men der produceres også vine på andre druer såsom Cabernet Sauvignon, Grenache og Merlot. Mange af de mindre producenter sælger en stor del af deres vine ved gårdsalg til de mange turister fra Adelaide, som hyppigt besøger området.

   Selv om afstanden til havet kun er 10-15 km. og dermed yder en vis kølig indflydelse, er McLaren Vale et ekstremt varmt område, hvor vindyrkning er en udfordring. Uden kunstvanding ville det derfor være umuligt at dyrke vin her. Jordbunden varierer en del i de forskellige sub-distrikter; Sellicks Foothills, Blewitt Springs, Seaview, Willunga og McLaren Flat, og det gør vinenes stilarter således også.
  Navnet The Guesser er inspireret af David Paxtons ungdomsår, hvor han klippede får og blev kaldt Guesser, som var navnet på den, der vurderede og sorterede skindene. I dag er firmaets Cellar Door butik indrettet i en tidligere fåregård.

  The Guesser Red er lavet af Shiraz, Grenache, Cabernet Sauvignon og Tempranillo. Druesorterne er vinificeret separat med en gæring og en modning på små franske og amerikanske træfade. Sammensætningen af druerne tilpasses årgangens stil. Med Guesser ønsker man hos Paxton at vise, hvilken fylde, frugtkoncentration og harmoni man kan opnå med sunde druer, produceret efter biodynamiske principper.

  Vinen har en blank, rubinrød farve og intense aromaer af røde frugter og en smule vanilje. I smagen bringer Shiraz og Grenache toner af mørke bær, krydderier og violer, og Tempranillo forstærker en smule den krydrede og eksotiske stil. Cabernet Sauvignon giver vinen dens flotte struktur og en tørhed, som er med til at tøjle det hele. Et klassisk eksempel på en meget harmonisk rødvin med en utraditionel drueblanding, som man i Australien er mester i. Serveres til and, svinekød, okse og naturligvis til lam.
  Førpris:

  DKK 129,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar