RealVarenavn:

2018 GIVRY A VIGNE ROUGE 1er Cru, Domaine François Lumpp

Billede zoom:
Billede:
0360441_francois_lumpp_a_vigne_rouge
Navn:
 1. Varenr.:
  03604411835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Grill, Gris, Kylling, Lam
  Beskrivelse:
  Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991, hvor de besluttede at dele ejendommen og vinmarkerne. François Lumpps hustru, Isabelle, der oprindeligt arbejdede som lærer i byen, blev efterhånden mere og mere involveret i arbejdet på gården. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag ligger vingården og kældrene i udkanten af byen Givry, med vinparcellen 'Le Pied du Clou' lige i baghaven. De i alt 9,5 ha. vinstokke er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne 'La Brûlée', Petit Marole, 'Clos du Cras Long' og 'A Vigne Rouge'.

  François Lumpp nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte Givry vinene op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de førhen druknede i. Vejen til dette har i årenes løb været konstant i vinmarkerne på Domaine François Lumpp, med en udvælgelse af de bedste parceller, plantning af de optimale kloner, en næsten pertentlig pleje af vinstokkene for at opnå sunde druer og en ny beskæringsteknik indført i 2013, som holder planten mere sund og samtidig begrænser udbyttet. Siden 1995 har man desuden standset brugen af ukrudtsmidler. Ved sygdoms- og insektbekæmpelse - og kun når det er absolut nødvendigt - bruger man kun midler eller teknikker, som er godkendte i forbindelse med økologisk dyrkning.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Givry
  small-arrow
  1. Den lille historiske by Givry ligger i Côte Châlonnaise, i den sydlige del af Bourgogne, mere præcist ca. 6 km. syd for Mercurey. Med sin blanding af klassiske burgundiske huse, slotsagtige bygninger og fristende vinhuse er stedet i grunden ganske charmerende. Det er dog primært vinmarkerne omkring byen mod vest, som i mange århundrede har gjort distriktet berømt. Vinene fra Givry siges at have været Kong Henrik den 4.'s foretrukne (konge af Navarra og Frankrig, 1553-1610), og han betegnede dem som ærlige, varme og fyrige.

   Legenden fortæller i hvert fald, at det altid var Givry, han drak, når han skulle holde elskovstaler m.m. til bl.a. den smukke Gabrielle!Givry appellationen omfatter i dag ca. 285 ha. vinmarker i de 3 kommuner Givry, Dracy-le-Fort og Jambles, med ca. 85% rødvine og 15% hvidvine. 110 ha. af disse vinmarker er klassificerede som 1. Cru. Vinmarkerne starter i dalen (240 m.o.h.) ved byens vestlige grænse og breder sig til de smukke skråninger (280 m.o.h.), som vender mod øst, sydøst og syd. Undergrunden består af en kombination af ler og kalk, i en blanding, som varierer fra sted til sted. Rødvinene (Pinot Noir) er helstøbte, fyldige og nogle af dem ligefrem charmerende (især fra en jordbund med overvægt af kalk). De bedste af dem sammenlignes ofte med Volnay vine i Côte de Beaune. Hvide Givry (Chardonnay) er ofte sprøde og delikate. Begge vine har ofte brug for min. 6-12 måneders modning på flaske, inden de begynder at udvikle sig og "falder på plads".
  Domaine François Lumpp ejer en parcel på 2,45 ha. på 1. Cru-marken A Vigne Rouge, som ligger sydvest for selve landsbyen, ved foden af skråningen, i en højde af 259 m. En del af marken vender mod syd/sydvest og den anden del mod øst/sydøst. En diversitet, som giver dels en god eksponering mod solen, dels en kølighed, som altid betyder aromatiske og præcise vine. Undergrunden er klassisk for området med en høj koncentration af kalksten blandet med mergel (ler), noget som giver perfekte forhold til at producere Pinot Noir-vine, som både har styrke, bid og finesse.

  Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.

  Normalt vil man anbefale lidt modning for vinene fra A Vigne Rouge, men François Lumpp er mester i at tilføre vinene rundhed og charme. Denne A Vigne Rouge er således allerede ret åben og behagelig i sin ungdom, med god frugtkoncentration og en smule krydderier. I duften finder man modne toner af kirsebær, morbær og hvidt peber. Smagen er ligeledes ret afrundet og frugtrig, med toner af modne, vilde bær og sprøde, præcise tonet i den lange eftersmag. Hører absolut til blandt de bedste Côte-Chalonnaise rødvine! Server den til fjerkræ, kalv eller svinekød, gerne i gryderetter.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Tim Atkins 92/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni 88/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 399,00

  DKK 349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar