RealVarenavn:

2018 PINOT NOIR Maison de La Villette

Billede zoom:
Billede:
0120041_Villette_Pinot_Noir
Navn:
 1. Varenr.:
  01200411835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Gratinerede retter, Grill, Gris, Grøntsagsretter, Kylling
  Beskrivelse:
  Maison de la Villette henter sit navn fra et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de lOurcq, som gennem en anden kanal, nemlig Canal St. Martin, er forbundet til floden Seine. Indtil 1970erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. Le ventre de Paris - Paris mave, kaldte man området. For pariserne er La Villette et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.

  Vin de France-vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse. Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give value for money.
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder uden for de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen samt årgangen.

   Vin de France vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten, som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter fx bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Endelig kan det være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså sagtens finde perler blandt Vin de France vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelse ikke fremgå af etiketten.
  Maison de la Villettes Pinot Noir er lavet på 100% Pinot Noir-druer, som hentes på skråninger ved foden af Pyrenæerne og Cevennesbjergene med en jordbund af kalksten og en smule køligere temperaturer. Begge forhold er perfekte for Pinot Noir, som her får god aroma og en delikat, frugtrig stil. Det er netop den stil, man prioriterer i vinen, med en kølig maceration i 2 dage inden selve gæringen på ståltanke i 14 dage. Vinen bliver derefter modnet i 6 måneder på brugte, franske træfade, som tilfører mere velour og kompleksitet.

  Vinen har en flot, lys, rubinrød farve og en meget elegant og åben duft med lækre, sprøde frugtnuancer af kirsebær, hindbær og tranebær samt en smule vanilje. Smagen er meget harmonisk og frisk, med nogle af de samme nuancer som i duften, men også toner af sveskeblommer og en spændende let krydret og røget stil i eftersmagen. En utrolig vellavet og spændende vin for sin klasse!

  Server den til fx grøntsagsretter (gerne gratinerede med ost), fjerkræ, svinekød, pasta- eller risretter, men også til grillet fisk. Den vinder ved at blive serveret en smule svalet.
  Førpris:

  DKK 125,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar