RealVarenavn:

2018 MOULIN DE GASSAC GUILHEM ROSÉ IGP, Pays d'Herault, Mas de Daumas

Billede zoom:
Billede:
0251743_Gassac_Guilhem_Rose
Navn:
 1. Varenr.:
  02517431835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Carignan
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Syrah
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Grenache
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Pasta
  Beskrivelse:
  I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ' helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine '.Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det 'Mas de Daumas Gassac'. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Gassac
  small-arrow
  1. Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine.En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl... Nærmest et museum.
  Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik derfor et partnerskab med nogle af de berørte vinbønder, således at familien Guiberts ekspertise og innovative tanker kunne medvirke til en rentabel produktion af klassiske Languedoc-vine, som alle kunne betale. Resultatet blev (også) en succes og udgøres i dag af bl.a. vinserien Gassac Guilhem.

  Druerne til Guilhem Rosé består primært af Grenache (normalt ca. 60%) og desuden Carignan og Syrah, som høstes på skråninger nær landsbyen Pinet, hvor undergrunden især består af kalksten og runde aflejringssten. Druerne bliver afstilket ved ankomsten til kælderen og gennemgår en kort skindmaceration, før de presses. Dette giver mosten dens flotte, pink farve. Gæringen foregår derefter i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Til sidst modnes vinen i 5-6 måneder i de samme ståltanke.

  Vinen har en smuk, blank, pink farve. Duften er meget umiddelbar med især toner af røde bær (jordbær, hindbær, ribs), men også nuancer af citrusfrugter. Smagen er flot og harmonisk med nogle af de samme frugtnuancer som i duften samt en lang, frisk og appetitvækkende eftersmag. Perfekt til f.eks. kolde buffeter med salater, diverse pålæg, grønsagstærter, pasta- eller risottoretter med skaldyr, fisk eller fjerkræ i hvid sauce.
  Førpris:
  Førpris: DKK 89,00

  DKK 69,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk