RealVarenavn:

2019 VEGA LIBRE ROSADO Utiel-Requena, Bodegas Murviedro

Billede zoom:
Billede:
0634503_vega_libre_rose
Navn:
 1. Varenr.:
  06345031935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Bobal
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Kylling, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Det er det schweiziske vinfirma, Swiss Schenk Group (grundlagt 1893), som i 1927 grundlagde Bodegas Murviedro i Valencia, oprindelig som centralt samlingssted for deres drue-/vinindkøb i området. I dag har Schenk investeret i vingårde i Schweiz, Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland og har udviklet sig til et af de førende vinfirmaer i Europa. Vingården er et topmoderne foretagende, som producerer vine fra Valencia, Utiel-Requena, Alicante, Rueda, Rioja og Tierra de Castilla. Filosofien er at producere moderne vine fra klassiske spanske DOP-områder, enten ved anvendelse af druer fra egne marker eller fra druedyrkere, man har langtidsaftaler med. Bodegas Murviedro har samlet et stærkt team af vindyrkere og ønologer, som sammen producerer en række spændende vine.
  Website:
  1. Utiel-Requena vindistriktet (ca. 40.000 ha.) ligger i Valencia-området i det sydøstlige Spanien og har i mange år været hjemstedet for nogle af de største vinproducenter i Spanien. Det skal man ikke lade sig forskrække af, for flere af dem har været dygtige til at omstille produktionen mod mere moderne, frugtrige og konkurrencedygtige vine. Både druerne Bobal, Tempranillo og Garnacha de højtbeliggende vinmarker (600-700 m. o.h.), og et klima med store temperatursvingninger mellem dag og nat tillader det. Det er byerne Utiel og Requena som har givet distriktet sit navn.Utiel-Requena vine laves enten i Joven-stil, umiddelbare og charmerende, eller som Crianza, Reserva eller Gran Reserva, med trælagring. De sidstnævnte modner ganske godt og hurtigere end f.eks. Rioja-vinene. Druen Bobal er ikke et moderne påfund, idet den allerede var kendt i området under navnet Planta Nueva i det 15. årh. Den betragtes i dag som arbejdshest i Utiel-Requena og har vist sig ganske fremragende både til røde- og rosévine, især når udbyttet holdes nede og når man bruger kølige vinificeringer.
  Vega Libre Rosado er lavet 100% på druen Bobal dyrket på parceller hvor kalk og ler dominerer. Efter en sortering ved ankomsten til kælderen, en 100% afstiklning og en skånsom masning gennemgår druerne en kort macerering med skind, for at opnå den sarte roséfarve. Derefter bliver de presset og mosten bliver gæret med selekteret gærkultur i temperaturregulerede (16 ºC) ståltanke. Vinen bliver aftappet i sin ungdom for at bevare friskheden og frugtrigheden.

  Vinen har en flot, blank, pink farve. Duften er aromatisk og umiddelbar, med nuancer af jordbær, hindbær og lidt grapefrugt. Smagen er tør, frugtrig og sprød, meget appetitgivende. Det er en rigtig charmetrold af en vin.

  Den vil egne sig fint til et lille glas i haven eller på tur. Prøv den til risotto- eller pastaretter, skaldyr, fisk eller fjerkræ. Den er også fin til asiatiske retter.
  Førpris:

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar