RealVarenavn:

2018 BEAUNE 1ER CRU EPENOTES ØKO Edouard Delaunay

Billede zoom:
Billede:
0360841_Delaunay_Beaune_Les_Epenotes
Navn:
  1. Varenr.:
    03608411835
  2. Årgang:
    2018
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Fuglevildt, Kalv, Lam, Ost
    Beskrivelse:
    Edouard Delaunay grundlagde i 1893 sit eget vinhus på Château de Charmont i Hautes Côtes de Nuits, baglandet til Côte de Nuits. Beliggenheden var således måske en smule beskeden, men takket være sit fremragende udvalg af kvalitetsvine fra hele Bourgogne og sit store netværk, kunne Delaunay snart tælle nogle af de fornemmeste vinforretninger i såvel Frankrig som resten af verden som sine kunder.

    Edouard Delaunay blev efterfulgt af to generationer, som stadfæstede firmaet som et af de mest prestigiøse vinhuse i Bourgogne, men med 4. generation ved roret blev sygdom og betydelige opkøb af vinmarker årsagerne til, at familien i 1993 måtte afhænde firmaet. Køberen var den succesrige og ekspanderende kollega i Nuits-St.-Georges, Jean-Claude Boisset, som familien havde nære relationer til.

    Vinhuset Edouard Delaunay ville nok være havnet i glemmebogen, hvis ikke det var for Laurent Delaunay - 5. generation i vinfamilien. Laurent fik nemlig i 2017 sin gamle drøm opfyldt, da det lykkedes ham at købe såvel Château de Charmont som retten til firmanavnet Edouard Delaunay tilbage fra Boisset. Næsten 125 år efter grundlæggelsen var firmaet Edouard Delaunay således igen tilbage på familiens hænder, og Laurent og hans kone, Catherine, kastede sig straks over et kæmpe renoveringsarbejde på den forladte slotsbygning, som i dag er fuldstændig istandsat og udstyret med den mest moderne teknik.

    Opskriften for vinene er enkel: Man køber druer fra forskellige store appellationer eller enkelte topvinmarker hos udvalgte drueproducenter, som Laurent via sit store netværk har været vant til at arbejde sammen med. Nogle af disse dyrkere havde faktisk tidligere leveret druer til Laurents far og var således meget positive overfor, at familiefirmaet Edouard Delaunay genopstod. Det gav fra starten Laurent en helt særlig privilegeret adgang til køb af topkvalitets-druer, som en nybegynder formentlig aldrig ville kunne opnå at få.

    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Beaune
    small-arrow
    1. Vinmarkerne i AOC Beaune ligger næsten alle sammen på skråningen vest og nordvest for selve byen Beaune, og mange af dem er derfor klassificerede som 1. Cru (39 for et areal af 322 ha. ud af 450 ha. totalt i AOC Beaune). Markerne vender mod øst-sydøst og ligger på brune kalkholdige jorde, blandet med ler eller sand. Her finder man generelt mørke vine med aromaer, som både kan være en smule 'vilde' men også meget frugtrige.

      Vine fra det nordlige område i Beaune er blødere og minder meget om Savigny eller Chorey, mens de, som er dyrket i centrum og mod syd (bl.a. dem som er naboer til Pommard), som regel er kraftigere og har et godt modningspotentiale. Det er ikke ualmindeligt, at de først når deres top efter 8-12 år.
    1er Cru Les Epenotes ligger i den sydligste del af Beaune AOC, som nabo til 1. Cru Les Petites Epenots i Pommard, på den samme undergrund af mergel og kalk. Dette forklarer vinens kraftige, kødfulde og potentialerige stil, som både minder om en Pommard, men som samtidigt har Beaunes elegance og finesse.

    Gæringen foregik spontant med druernes egne gærceller og med kun få omrøringer i løbet af processen. Derefter blev vinen modnet i 13 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l., 1-3 år gamle). Aftapningen foregik efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

    Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget kompleks med nuancer af ribs, hindbær og kirsebær samt hvidt peber. Smagen starter blød og afrundet og udvikler sig med iltning mod mørkere og mere krydrede nuancer. Den slutter meget harmonisk, ren og elegant, godt pakket med frugttoner. Vinen fortjener en iltning på karaffel. Prøv den med fx fuglevildt, and, lam og kalv. Også velegnet til hvid- eller rødskimmelost.
    Førpris

    DKK 699,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar