RealVarenavn:

2018 TWO VINES CABERNET SAUVIGNON Colombia Valley, Columbia Crest

Billede zoom:
Billede:
0558161_Columbia_Two_VInes_Cabernet_Sauvignon
Navn:
  1. Varenr.:
    05581611835
  2. Årgang:
    2018
  3. Land:
    USA
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Cabernet Franc
Procent:
87%
Betinget procent:
87%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
11%
Betinget procent:
11%
Navn:
Merlot
  1. Anbefales til:
    Grill, Gris, Lam, Okse, Råvildt, Grill, Gris, Lam, Okse, Råvildt
    Beskrivelse:
    Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA'en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountain. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine med branchens bedste vinifikationsudstyr. Intet, og absolut intet er overladt til tilfældighederne på Columbia Crest.

    Med husets godt 1000 hektar marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet. Juan Munoz-Oca er chiefwinemaker og ansvarlig for husets 4 vinserier: 'Two Vines', 'Grand Estates', 'H3' og 'Reserve'. Juan er oprindelig columbianer, og havde sin første høst som 8-årig - så han må siges at være en særdeles erfaren og kompetent winemaker!
    Website:
    1. Columbia Valley AVA blev grundlagt i 1984 og er det største af de 13 AVA-områder i Washington State. Med sine ca. 16.000 ha. vinmarker dækker Columbia Valley AVA knap 99% af hele arealet i Washington State. Kun ca. 2.770 ha. er ikke en del af Washington States sub-AVAer: Red Mountain, Yakima og Walla Walla Valleys, Wahluke Slope, Rattlesnake Hills, Horse Heaven Hills, Snipes Mountain, Lake Chelan, Naches Heights og Ancient Lakes.

      Distriktet ligger i den centrale og sydlige del af Washington State, omkring Columbia River-dalen. Jordbunds- og klimaforholdene varierer meget efter vinmarkens beliggenhed. Dog er de fleste vinmarker anlagt på sydvendte skråninger, hvor soleksponeringen er optimal om sommeren, og hvor varme vinde beskytter vinstokkene om vinteren. Her dyrkes primært Riesling, Chardonnay, Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon.
    Two Vines Cabernet Sauvignon er sammensat af 87% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot og 2% Cabernet Franc, hvor hovedparten hentes på Columbia Crests egne vinmarker i Columbia Valley i Washington State. Druerne afstilkes, mases og gæres på ståltanke med et par daglige omrøringer og med overpumpning. Efter en malolaktisk gæring på ståltanke modnes vinen i 12 måneder i en kombination af ståltanke og franske/amerikanske egefade.

    Vinen har en flot, mørk, blank rubinrød farve. I duften er vinen ret elegant, med nuancer af røde, modne kirsebær og solbær samt et strejf af vanilje. Smagen er sprød og en smule krydret med toner af modne, røde bær og en flot velouragtig og afrundet finish. Lidt usædvanligt for en Cabernet Sauvignon, er det finessen og sprødheden, som dominerer i denne nærmest cool-climate vin. Den giver allerede meget fra sig i sin ungdom, men kan også modnes i nogle år. Brug den til fjerkræ, svinekød, kalv og lam. Den er også velegnet til varme grønsagsretter.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 119,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar