RealVarenavn:

2010 PINOT GRIS Vendanges Tardives Alsace, Schlumberger

Billede zoom:
Billede:
0402112
Navn:
 1. Varenr.:
  04021121035
 2. Årgang:
  2010
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Gris
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Foie Gras, Frugttærter
  Beskrivelse:
  Når man betragter Domaines Schlumbergers fantastiske terrasseanlagte vinmarker på skråningerne ovenfor selve byen Guebwiller i det sydlige Alsace, fødes tanken øjeblikkeligt, at betingelserne for at producere store Alsacevine må være samlet netop hér. Forventningerne bliver således næsten automatisk skruet i vejret, men de bliver til gengæld fuldt indfriede - Vinene fra Schlumberger er ganske enkelt nogle af de bedste i Alsace. I dag er det Alain Beydon-Schlumberger (6. generation) og hans niece Séverine Schlumberger (7. generation), som styrer det ca. 200 år gamle familiefirma. Hos Schlumberger tager man såvel respekten for naturen som ønsket om at overdrage en bæredygtig produktion til de næste generationer alvorligt. På hele ejendommen har man siden 2001 produceret vinene efter kontrollerede Tyflo-principper (integreret landbrug - ifølge reglerne fra IOBC- International Oganisation for Biological and Integrated Control). Fra samme tidspunkt har 60 ha. været dyrket økologisk, og siden 2006 er 30 ha. desuden dyrket biodynamisk. Dette for at bibeholde markernes mikrobiologiske rigdom og beskytte jorden, vandet og luften.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Alsace
  small-arrow
  1. Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed - og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs 'Route du vin' - vinvejen i Alsace.Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
  Pinot Gris Vendanges Tardives 2010 er lavet på druer, som udelukkende kommer fra Grand Cru marken Spiegel. Grand Cru marken Spiegel bærer ikke sit navn (spejl) tilfældigt, idet solen nærmest spejler sig på denne berømte mark, beliggende i kommunerne Guebwiller og Bergholtz. Jorden her består mest af en overflade af sand og ler på en undergrund af mergel og sandsten. Den vender direkte mod øst, i en højde af 260 til 315 m., midt på den skrånning hvor Grand Cru marken Kessler ligger øverst, og er især berømt for sine Pinot Gris-vine. Domaines Schlumberger ejer 5 ha. af Spiegels 18 ha. i alt.Vinstokkene, som man normalt bruger til Vendanges Tardives bliver fulgt ganske særligt, lige fra beskæring og til høst, som i 2010 foregik manuelt den 8. november. Druerne plukkes og transporteres i små kasser for at undgå at blive mast. Presningen foregår meget langsomt, og mosten får derefter lov at bundfælde naturligt i 3 dage. Derefter bliver den klare most gæret i store træfade i de temperaturregulerede kældre. Gæringen varer fra en til tre måneder, og vinen bliver derefter modnet på en kombination af ståltanke og store egetræsfade. For 2010 foregik aftapningen (uden filtrering) i maj 2012.Pinot Gris Vendanges Tardives 2010 har en flot, blank, gylden farve med grønlige nuancer. I duften finder man en dejlig, umiddelbar karakter af botrytis, med modne nuancer af syltede eller kandiserede frugter: Kvæde, appelsin, pære. Smagen er meget kompleks, med toner af ingefær, vanille, karamel og røgede nuancer. Vinen slutter med god friskhed og mineralitet, og en tannin, som giver vinen et stort gemmepotentiale.Pinot Gris Vendanges Tardives er perfekt som aperitif eller som ledsager til frugtsalater, frugttærter - gerne med kanel eller vanille. Prøv den også til stegt foie gras, gerne serveret med en figenpuré og lidt balsamico.
  Førpris:

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar