RealVarenavn:

2015 MUSCAT DE RIVESALTES BIO Domaine Cazes (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0341922
Navn:
 1. Varenr.:
  03419221521
 2. Årgang:
  2015
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  37,5cl
 2. Alkohol:
  15,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Muscat à petits grains
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Muscat of Alexandria
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Dessert, Is
  Beskrivelse:
  Domaine Cazes i Rivesaltes - midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker - som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.

  Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhusene Jeanjean i Languedoc og Laroche i Chablis m.fl.). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine - Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
  Website:
  1. Roussillon i det sydøstlige Frankrig, ved grænsen til Spanien, er et af de ældste vinproducerende områder i landet. Både grækerne og romerne dyrkede vin i regionen, og mange historikere mener, at det var derfra, vindyrkningen spredte sig til resten af Frankrig. Klimaet i Roussillon er det mest solrige i Frankrig, og da landskabet nogle steder er meget barskt og tørt, ligger vinmarkerne ret spredte. Vinstokkene har det bedst i kølige dale eller på kølige skråningervandreserver i dybden. Der dyrkes også vin i områderne tæt på Middelhavet, hvor kølige vinde giver modspil til varmen, og hvor jordbunden med gamle aflejringer er perfekt. Efterhånden som nye generationer af producenter indser nødvendigheden af at bruge bedre druesorter, fokusere på dyrkningen og anvende bedre vinificeringsudstyr og mere moderne teknikker, oplever man fremragende vine herfra. AOP'er som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon-Villages, Collioures, eller mere beskedne IGP'er producerer vine i en forbavsende god kvalitet. Nogle af Frankrigs ældste og mest berømte distrikter for dessertvine ('Vins Doux Naturels') ligger også i regionen, nemlig AOP Maury, Rivesaltes og Banyuls. Og også her kan man finde sande perler!
  Muscat de Rivesaltes er sammensat af 70% Muscat dAlexandrie og 30% Muscat à Petits Grains, som hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet alt sammen perfekte forhold til dyrkning af Muscat.

  Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen bliver derefter lagret køligt på ståltanke i ca. 6 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

  Muscat de Rivesaltes har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget kompleks med delikate toner af blomster og blade først, som hurtigt afløses af mere eksotiske nuancer af modne frugter (appelsin, mango, ferskner). I smagen er vinen ret struktureret og sprød på trods af frugtsødmen, og den slutter meget frisk og en smule krydret (bl.a. krusemynte). Vinens friskhed gør den velegnet som aperitif/velkomstdrink, eller til et lille glas i utide, men den er også fortrinlig til desserter med frugt eller vanilje. Prøv den også til is eller sorbet eller til en god blåskimmelost. Muscat de Rivesaltes bør serveres afkølet men ikke iskold. En temperatur på ca. 8° anbefales.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Concours Gen. Agr. Paris
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  International Wine Challenge
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar