RealVarenavn:

2016 AUSLESE ROTGIPFLER ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0040372
Navn:
  1. Varenr.:
    00403721621
  2. Årgang:
    2016
  3. Land:
    Østrig
  1. Indhold:
    37,5cl
  2. Alkohol:
    7,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Rotgipfler
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Dessert, Is, Kage
    Beskrivelse:
    Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.Den aktuelle vingård 'Johanneshof' blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. 'Johanneshof' er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent. Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
    Website:
    1. Weinbaugebiet Thermenregion (2.181 ha.) ligger syd for Wien og blev oprettet under indførelsen af østrigs nye vinlov i 1985, ved at slå to distrikter sammen: Gumpoldskirchen og Bad Vöslau. Navnet Thermen er hentet fra romernes berømte badeanlæg 'Thermae Pannonicae' (der i dag ligger i Baden), som udnyttede stedets svovlholdige, varme vandkilder. Romerne skulle bruge vin til gæsterne i deres badeanlæg og ikke mindst til soldaterne fra to nærliggende garnisoner. Således blev der for mere end 2000 år siden plantet vinstokke! Senere, i Middelalderen, var det Cistercienser-munke fra Bourgogne, som genskabte vinmarkerne omkring deres kloster i Heiligenkreuz. I den nordlige del af Thermenregion, omkring Gumpoldskirchen, Pfaffstätten, Baden, Guntramsdorf og Traiskirchen, laver man især hvidvine på særprægede, lokale druesorter som Rotgipfler (beslægtet med Grüner Veltliner), Zierfandler, Neuburger, men også Chardonnay. I den sydligste del, omkring Bad Vöslau, Sooß, Tattendorf og Teesdorf, er det til gengæld rødvinene, der dominerer - lavet på Pinot Noir, St. Laurent og Zweigelt, men også på Merlot og Cabernet Sauvignon.
    Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er beslægtede med østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer af de røde pletter, som man finder på vinbladene. Rotgipfler er altså beslægtet med Grüner Veltliner og har mange af denne drues egenskaber - dog er den en smule mere krydret og struktureret.Hovedparten af de økologiskdyrkede druer som anvendes til denne vin kommer fra 'Grand Cru' vinmarken Satzing i Gumpoldskirchent, hvor vinstokkene er mellem 38 og 45 år gamle og giver ekstremt koncentrerede druer, mens resten hentes fra andre parceller i samme område, hvor vinstokke er yngre (10-20 år) og giver druer med mere friskhed og bid. Kun de bedste druer anvendes til denne vin. Druerne plukkes fra ultimo september til primo oktober, og gæringen foregår på små ståltanke, indtil alkoholprocenten er på ca. 7-7,5%. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer, modner vinen i 4 måneder på sit 'lie' (bundfald) på ståltanke, da man her prioriterer finessen og renheden i smagen.Rotgipfler Auslese er en let, meget elegant og aromatisk dessertvin (137 g. restsukker/l.) med lækre nuancer af mango og andre eksotiske frugter i både duft og smag. Den slutter utrolig ren og appetitvækkende i munden. Server den til desserter med fx frugt eller sorbet, til milde blåskimmeloste, eller til fx foie gras.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Falstaff Magazin
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris:
    Førpris: DKK 149,00

    DKK 125,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar

    VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk