RealVarenavn:

2018 RIVER RETREAT, CHARDONNAY South East Australia, Trentham

Billede zoom:
Billede:
0583122_river_retreat_chardonnay
Navn:
 1. Varenr.:
  05831221835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Canada Muscat
Procent:
89%
Betinget procent:
89%
Navn:
Chardonnay
Procent:
7%
Betinget procent:
7%
Navn:
Sémillon
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Verdejo (Verdelho)
 1. Anbefales til:
  Fisk, Gris, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Trentham Estate ligger 15 kilometer fra Mildura (New South Wales) i et område, der i 1930'erne blev brugt til fåreavl. I slutningen af 40'erne omlagde man til planteavl, og i 1952 blev de første vinmarker plantet. I 1960 blev ejendommen købt af de nuværende ejere, familien Murphy, som var udvandret fra Irland i 1909. Man fokuserede på citrustræer, grøntsager og druer til hedvin, men gradvist ændrede man fokus og plantede flere vinstokke, som trivedes sublimt i undergrunden af rødt ler og kalksten. Vandforsyningen var samtidig sikret, da man kunne hente vand i den nærliggende Murray River.

  I dag har man kontrol over 45 ha. vinmarker, et state-of-the-art vineri, der årligt håndterer 5.000 tons druer. Man har også etableret Cellar Door-faciliteter i forbindelse med besøg, smagninger og salg samt åbnet en anerkendt restaurant på ejendommen. Kulminationen er foreløbig, at James Halliday i sin 2015 udgave af Australian Wine Companion, gav huset de maksimale 5 stjerner og betegnelsen: ' The value for money is unfailingly excellent '. Det er svært at være uenig i den vurdering!
  Website:
  1. Vinstokkene ankom faktisk til Australien allerede få år efter, at James Cook havde opdaget det nye kontinent (1770). På trods af de klimatiske vanskeligheder i starten forsøgte en del bønder at skabe sig en levevej via vinproduktion. I dag er Australien en ren guldgrube, hvad vin angår. Dels er kontinentet så isoleret, at man har kunnet forhindre, at mange af de sygdomme, der rammer europæiske vinstokke, vil brede sig hertil. Dels er klimaet unikt, når man forstår at udnytte det.

   South Eastern Australia er Australiens største appellation og dækker egentligt de fleste af landets kendte vindistrikter såsom New South Wales, Victoria, Tasmanien samt en del af South Australia og Queensland. Jordbunden varierer en del i de forskellige sub-distrikter, og det gør vinenes stilarter derfor også.
  River Retreat tager sit navn efter de sårbare vådområder (Wetlands) i Murray Darling Region, i det sydøstlige Australien, og for hver flaske solgt, giver man et bidrag til La Trobe University Foundation i Mildura, for at bevare det unikke økosystem.

  Chardonnay-druerne høstes om natten, hvor det er køligst, for at bevare druernes sprødhed og aroma bedst muligt. Druerne afstilkes, hvorefter de presses. Man anvender kun den bedste most af første pres. Gæringen foregår på ståltanke og vinen bliver derefter lagret med sit bundfald (sur lie) på de samme tanke, indtil den klares og aftappes.

  Vinen har en fin lys strågul farve. Duften er domineret af melon og stenfrugter som abrikos og ferskener. I smagen finder man nektariner og citrus. Den er knap så tropisk i frugten, som australsk Chardonnay kan være. Eftersmagen er flot og vedholdende. Det er en vin, der vil kunne bruges både til fisk og skaldyr, men den er også bredt anvendelig til fjerkræ, svinekød og pastaretter, gerne cremede.
  Førpris

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar