RealVarenavn:

2019 CHARDONNAY SAND POINT Lodi, LangeTwins Family Winery,

Billede zoom:
Billede:
0551092_Lange_Twins_Family_Chardonnay_Sand_Point
Navn:
 1. Varenr.:
  05510921935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chardonnay
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr, Sushi
  Producent: 
  Producent:
  Sand Point
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vinserien Sand Point produceres af Lange Twins Family Winery and Vineyards, som i 5 generationer siden 1870 har produceret vin i Lodi (Californien). Navnet er taget fra den del af den aktuelle ejendom i Acampo, som danner en lille sandstrand ved en bugt ved Mokelumne-floden, som i folkemunde kaldes Sand Point, og som familien købte i 1946. De ca. 40 ha. jord, der lå bag stranden, blev dengang beplantet med Zinfandel, Carignan og Tokay, men senere også med andre druesorter, som alle opnår en ganske særlig kvalitet i den unikke sand- og aflejringsholdige jordbund.

  Det er i dag tvillingbrødrene Randall og Brad Lange og deres hustruer Charlene og Susan, der driver firmaet. Efter endt vinuddannelse har brødrene foretaget store forbedringer i såvel vinmarkerne som i produktionslokalerne. Siden 1988 har man i samarbejde med lokale organisationer for bæredygtig dyrkning (bl.a. Lodi Rules, BRIT, BIFS-Biologically Integrated Farming Programs) indført forskellige naturvenlige metoder. En stor del af vinmarkerne er allerede godkendte af The Lodi Rules som "Winegrapes Certified Sustainable", men målet er at få samtlige vinmarker godkendt. Vinhuset modtog i 2014 den eftertragtede "Award of Excellence in Sustainable Winegrowing" af Botanic Research Institute of Texas (BRIT).
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Lodi AVA
  small-arrow
  1. Lodi AVA (American Viticultural Area) ligger øst for San Francisco Bay i Central Valley, Californien. Området strækker sig fra den sydlige del af Sacramento County til den nordlige del af San Joaquin Valley. Med sine ca. 36.000 ha. vinmarker er det et af Californiens vigtigste distrikter, som før i tiden dog var berygtet for at masseproducere ret neutrale, men meget populære vine. Tingene har heldigvis ændret sig i takt med, at man har reduceret udbyttet og haft fokus på vinificeringen samt analyseret distriktet for at finde mere specifikke områder, som fx egner sig bedre til bestemte druesorter.

   I dag er Lodi opdelt i afgrænsede AVA sub-distrikter som fx Alta Mesa, Borden Ranch, Clements Hills, Cosumnes River, Mokelumne River og Sloughhouse. De mest populære druesorter i Lodi er Chardonnay, Pinot Grigio og Sauvignon Blanc for de hvide og Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah for de røde. Adskillige store californiske vinhuse har deres hovedsæde i Lodi, men området byder også på en række mindre producenter, som er absolut værd at interessere sig for. Producenterne i Lodi har arbejdet intensivt for at indføre miljøvenlige produktionsregler, "Lodi Rules", som vinhusene kan slutte sig til.
  Chardonnay druerne til denne vin hentes på familiens vinmarker omkring Sand Point i AVA Lodi, hvor de dyrkes miljøvenligt efter Lodi Rules. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen er derefter modnet sur lie (med bundfald) i 8-10 måneder på hovedsageligt ståltanke, noget som fremhæver friskhed, renhed og umiddelbarhed. En lille del af vinen er dog modnet i samme periode på franske og amerikanske, brugte træfade for at tilføre vinen mere kompleksitet og fedme.

  Vinen har en flot, gylden farve med et grønt skær. Den samler Chardonnays klassiske, cremede stil og liflige nuancer af lime, grape og hvide ferskner. I smagen har vinen en fin struktur, fylde og fedme, men også afrundede, eksotiske toner af tropiske frugter (mango, passionsfrugt). Det er en meget appetitvækkende hvidvin, som både kan drikkes for sig selv eller serveres til fx asiatiskinspirerede retter med skaldyr, fisk eller fjerkræ.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  San Fran. Int. Wine Comp Gold/ Medal
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 125,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar