RealVarenavn:

2019 DUAS QUINTAS WHITE Douro, Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660282_Ramos_Duas_Quintas_White
Navn:
 1. Varenr.:
  06602821935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Arinto
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Rabigato
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Viosinho (Viozinho)
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Codega
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Gouveio (Godello)
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Salat, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).

  Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.

   I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
  Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på en skiferjordbund i en højde af 100 m.o.h. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden vingård, Quinta dos Bons Ares, ligger 600 m.o.h. og har en jordbund af granit. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Til Duas Quintas benyttes de bedste klaser på de to ejendomme, og druesorterne i den hvide udgave af Duas Quintas er nogle af dem, man også bruger til produktionen af hvide portvine: Rabigato (45-50%), Viosinho (25-35%) og Arinto (15-20%) samt Gouveio og Códega.

  Druerne er håndplukket i små kasser og transporteres hurtigt til Quintas dos Bon Ares, hvor vinificeringen foregår separat for hver druesort og hver parcel. Efter en let knusning og en kort skindmaceration bliver druerne presset. 90% af mosten gæres på ståltanke og resten på franske og østrigske træfade af forskellige størrelser. Efter sammenstikningen og et ophold sur lie på tank, bundfælder vinen naturligt og aftappes i foråret, det efterfølgende år.

  Duas Quintas White har en fantastisk god balance mellem styrke og friskhed. Allerede i duften fornemmer man en god tørhed og præcision, med lækre, mineralske nuancer af citrus og hvide, vilde blomster samt eksotiske toner af abrikoser og mandler. Smagen er tør og meget fyldig, igen med god mineralitet, en smule hvidt peber og en sjælden kompleksitet. Den slutter meget rent og sprødt og med en god frugt til sidst. En meget vellavet og imponerende hvidvin. Server den til skaldyr og fisk, vegetarretter samt til kalv eller fjerkræ.
  Førpris

  DKK 159,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar