RealVarenavn:

2019 SANCERRE BLANC Domaine Jean Paul Balland (37,5cl)

Billede zoom:
Billede:
0130012_Balland_Sancerre_Blanc
Navn:
 1. Varenr.:
  01300121921
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  37,5cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Fisk, Ost, Skaldyr, Sushi, Østers
  Beskrivelse:
  Domaine Jean-Paul Balland har hjemme på ejendommen Les Maillettes i byen Bué i hjertet af Sancerre. Mange generationer i familien Balland har siden 1650 opbygget en lang tradition for at lave rigtig gode vine. Selv i såkaldt svage årgange er Jean-Paul Balland kendt for at producere vine af høj kvalitet. Balland producerer hovedsageligt Sancerre Blanc, men der produceres også en smule Sancerre Rosé og Sancerre Rouge. Vinmarkerne udgør 24 ha. og ligger på de kalkholdige bakker, der gennemskæres af Loirefloden. Domaine Jean-Paul Balland har siden 2017 været "Terra Vitis"-certificeret (integreret og bæredygtigt vinbrug), og fra 2020 er man på alle marker i overgang til certificeret økologisk dyrkning.

  Den unge generation hos Balland søstrene Isabelle (ønolog og kældermester) og Elise (marketing) - har siden 2001 haft ansvaret på ejendommen, men både far og mor hjælper stadig til. Siden 2017 er det Isabelles mand, Julien, som har haft ansvaret for dyrkningen i vinmarkerne.

  Når man smager Jean-Paul Ballands almindelige Sancerre, kan man næsten ikke forestille sig, at det er muligt at lave en bedre vin i området, men når man har smagt deres Grande Cuvée, er man nødt til at revidere sin opfattelse. Denne vin er absolut toppen af Sancerre.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Sancerre
  small-arrow
  1. Sancerre hører med til Loire distriktet, selvom området i grunden ligger lidt afsides i forhold til de andre appellationer. Det er sammen med nabodistrikterne Pouilly Fumé og Ménetou-Salon de østligste vinområder i Loire sydøst for byen Orléans. Nogle af de bedste Loire vine kommer herfra.

   Årsagen til områdets berømmelse og vinenes generelle høje kvalitet skyldes dels landskabet og jordbunden samt vinbøndernes stolthed over distriktet. Vinmarkerne i Sancerre er anlagt på flotte grus-, flint- og kridtholdige bakker, som gennemskæres af Loirefloden. Mange af dem vender mod solen og er beskyttet mod vinden fra nord. Dette er for eksempel gældende for nogle af de bedste marker i området Chêne Marchand, Chemarin, Clos d´Ervocs, Le Rochoy, La Comtesse og La Moussière.
  Sauvignon-druerne til denne vin er høstet på 17,2 ha. vinmarker, hvor 3/4 kommer fra den såkaldte "Caillottes" jordbund og 1/4 fra "Terres Blanches". "Caillottes" består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide "Terres Blanches" består af ler og kridt, som giver kraftigere vine. Druerne bliver umiddelbart efter plukningen afstilket og presset. Vinen bliver gæret med egne gærkultur i ståltanke og bliver derefter modnet på sit "lie" (bundfald), inden den bliver aftappet i maj efter høsten.

  Sancerre fra Jean-Paul Balland har en flot, brillant farve med et grønligt skær. I duften finder man nuancer af grape og hvide ferskner. Vinens klasse afsløres især i smagen, som er tør, meget fyldig men samtidig meget frugtrig, præget af friskhed og finesse med en sart nuance af citrusfrugter, hyld og mandler i eftersmagen. I det hele taget en meget harmonisk og stilfuld vin.

  Sancerre bør generelt drikkes relativt ung (3-4 år), men en vin i Jean-Paul Ballands klasse kan sagtens gemmes længere. I nogle af de kraftige årgange har den faktisk godt af et ligge nogle få måneder efter aftapningen, før den når sin fulde harmoni, og den er værd at vente på. Den er en glimrende ledsager til de fleste skaldyrs- og fiskeretter. I området bruger man i øvrigt den hvide Sancerre som ledsager til distriktets berømte gedeost: Crottin de Chavignol.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Decanter World Awards Bronze/ Medal
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar