RealVarenavn:

2019 SAUVIGNON BLANC INTERVALO Vina Echeverria

Billede zoom:
Billede:
0593092
Navn:
 1. Varenr.:
  05930921935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Chile
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Moscatel
Procent:
95%
Betinget procent:
95%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.

  Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikro-klima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.

  Viña Echeverria praktiserer en bæredygtig produktion og er godkendt som 'Certified Sustainable Wine of Chile'. I vinmarkerne betyder det, at man bruger økologisk dyrkning og anvender bio-nedbrydelige produkter.
  Website:
  1. Curicó Valley er et lokalt vinområde i Central Valley, syd for Santiago i Chile og det levede i mange år i skyggen af distrikterne Rapel og Maule (som Curicó blev betragtet som en del af). Efterhånden som man opdagede, at Curicó-vinene havde en særlig karakter og stil, og at lokale producenter beviste, at de satsede mere på kvalitet end på kvantitet, fik Curicó sin egen status som 'subregion'. Det har givet området et kæmpe løft.

   Vinmarkerne ligger i Valle del Teno-distriktet (med kommunerne Teno, Romeral, Rauco og Hulãne), og Valle del Lontué-distriktet (med kommunerne Curici, Molina, Sagrada Familia og Rio Claro). Klimaet i Curicó ligner lidt det, man finder i Middelhavsområdet med passende regn, dog med større forskel i temperaturerne mellem dag og nat (ca. 15 grader) pga. af Andesbjergenes nærhed. Selv om man her befinder sig præcis på den 35. sydlige breddegrad (det svarer ca. til Sydspanien som ligger på den 35. nordlige breddegrad), betyder indflydelsen fra bjergene og havet, at vinene får stor friskhed og en delikat aroma.
  Sauvignon Blanc Intervalo laves på 95-100% Sauvignon Blanc-druer fra en enkelt vinmark i Curicó Valley med pré-phylloxera vinstokke, oprindeligt fra Frankrig. I nogle årgange supplerer man med op til 5% Moscatel fra samme område. Høsten foregår manuelt ultimo marts og primo april og druerne transporteres til gården umiddelbart efter plukningen i små kasser. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og presset. Mosten gennemgår en skindmaceration ved en temperatur på 8 grader i 24-36 timer og bliver dernæst gæret i ståltanke i 25 dage. Til sidst bliver vinen opbevaret på sit lie (bundfald) i samme tank indtil den aftappes (aug.-sept.).

  Sauvignon Blanc Intervalo byder på lækre og umiddelbare aromaer af grønne æbler, ananas, fersken, græs og hyldebærblomst i duften. I smagen er vinen sprød og læskende, med god syre men også velour og frugtsødme. En meget appetitgivende vin. Server den som aperitif, til receptioner eller sammen med salater, skaldyr og dampet fisk.
  Førpris

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar