RealVarenavn:

2021 DÜRKHEIM SONNENTROPFEN ØKO Riesling Trocken, Karl Schaefer, Pfalz

Billede zoom:
Billede:
0034712_schaefer_sonnentropfen
Navn:
 1. Varenr.:
  00347122135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Tyskland
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Riesling
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Salat, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Weingut Karl Schaefer er grundlagt i 1843 af lægen Dr. Christian Schaefer, og det er hans søn, Karl Schaefer, som er ophav til vingårdens navn. I dag er det 6. generation, som er ved roret, repræsenteret ved ægteparret Marianne og Job von Nell. Vinhuset ligger i Bad Dürkheim, på den berømte Weinstrasse i Pfalz og råder over ca. 17 ha. vinmarker. Blandt dem er klassificerede marker som Michelsberg og Spielberg, Fuchsmantel og Gerümpel, Pechstein, samt Herrenberg og Weilberg. I mere end 100 år har vinhuset været med i Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) en sammenslutning af tyske topproducenter af Riesling.

  Weingut Karl Schaefer praktiserer i dag 100% økologisk produktion på de terrasseanlagte vinmarker, der er understøttet af smukke stenmure. Dyrkningen foregår i fuld respekt for områdets sjældne dyr og planter, og bl.a. derfor prioriterer man det manuelle arbejde på markerne. Riesling udgør i dag 85% af arealet, men man dyrker bl.a. også Weissburgunder, Chardonnay, Scheurebe, Gewürztraminer og Grauburgunder, for de hvide, samt Spätburgunder, Cabernet Sauvignon, Dornfelder og Merlot for de røde. Vinene er kendte for deres finesse, sprødhed, mineralitet og klasse.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Pfalz
  small-arrow
  1. Med sine ca. 22.000 ha. vinmarker er Pfalz det næststørste vinområde i Tyskland og grænser mod syd op til Frankrig og mod nord op til Rheinhessen. Området har længe været kendt for sine umiddelbare hvidvine lavet på bl.a. Riesling og Müller-Thurgau, sine mousserende vine (sekt) og rødvine - ofte lavet på Portugieser. Kvaliteten har fået et skub opad i de seneste år, efterhånden som en ny generation af producenter er kommet til. I dag finder man en del meget spændende vine lavet på bl.a. Pinot Noir og Kerner.

   Udbuddet strækker sig fra robuste og kraftige vine til mere enkle, milde og forfriskende typer.
  Sonnentropfen Dürkheimer Riesling trocken er klassificeret af VDP som ORTSWEIN (Village Wine). Navnet Sonnentropfen udtrykker godt, at de parceller i Bad Dürkheim hvorpå Riesling-druerne høstes, nyder godt af en af de bedste eksponeringer mod solen i området. På den øverste del af markerne er jordbunden domineret af kalk, og det er med til at give vinen en moden og afrundet stil. Den nederste del af markerne indeholder mere sand og ler, og ligger hvor kølige vinde suser gennem dalen. Det tilfører vinen mere syre og friskhed. Blandingen af de to stile er perfekt.

  Meget umiddelbar og frugtig aroma, med nuancer af citrusfrugter, ferskner og grønne hasselnødder. I smagen er vinen frisk, med god mineralitet, og ret hurtigt udvikler der sig nuancer af lime, litchi og igen mere modne toner af ferskner og abrikoser. Eftersmagen er sprød og lang med god fylde. Server den til Salater, skaldyr, asiatisk mad, samt fisk og fjerkræ i hvide saucer.
  Førpris
  Førpris: DKK 169,00

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar