RealVarenavn:

2021 GRÜNER VELTLINER, STEIN, ØKO Kamptal, Jurtschitsch Sonnhof

Billede zoom:
Billede:
Navn:
 1. Varenr.:
  00400222135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Østrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Grüner Veltliner
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Salat, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle oprindelige vinkældre er en af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af østrigs førende vinhuse - både hvad angår såvel kvalitet som kvantitet. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.

  Et af deres første tiltag var at gå over til en ren økologisk dyrkning på alle deres marker (Bio Zertifikat Lacon AT-O-02-bio). Markerne ligger både på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ' Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker - med så naturlige teknikker som muligt - vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden ', siger man hos Jurtschitsch. Vinguiden Gault Millau: ' Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.'
  Website:
  1. Distriktet Kamptal ligger langs floden Kamp, omkring byerne Langenlois, Zöbing, Gobelsburg, Kammern og Strass. Langenlois har været kendt for sine omkringliggende vinmarker siden 1083, hvor den på daværende tidspunkt hed 'Liubisa' (den yndige) - sikkert på grund af områdets særprægede klima.

   Langenlois ligger nemlig ved en sydvendt, skaldyrsformet skråning og er således beskyttet mod vinde fra nord og øst, noget som giver mange solskinstimer og høje temperaturer om dagen. Om natten blæser der til gengæld kølige vinde igennem dalen. Disse temperaturskift er en af hemmelighederne bag vinenes delikate aromaer og særlige kvalitet, især for druesorter som Grüner Veltliner og Riesling.
  Grüner Veltliner Stein laves på druer, som kommer fra forskellige højtbeliggende parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver vanskelig dyrkning, men er simpelthen perfekt til opmagasinering af solvarmen, som afgives om natten. Det giver mulighed for en perfekt modning og forstærker terroir-stilen i Grüner Veltliner, samtidig med at den høje beliggenhed giver en afkøling af druerne, som giver lethed og friskhed. Som alle vinmarkerne hos Jurtschitsch er disse parceller dyrket økologiske. Vinificeringen foregår udelukkende på ståltanke.

  I duften har Grüner Veltliner Stein en dyb, intens, aromatisk karakter, som udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, meget ren i stilen, en smule mineralsk, og den har en meget god struktur. Druesortens klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer. Perfekt til kolde buffeter eller receptioner. Serveres til salater eller grønsagsretter, samt til skaldyrs- og fiskeretter.
  Førpris
  Førpris: DKK 189,00

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar