RealVarenavn:

2021 MENETOU-SALON, LE GRAND ARGENTIER Domaine Laporte

Billede zoom:
Billede:
0130602_laporte_menetou_blanc_argentier
Navn:
 1. Varenr.:
  01306022135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Fisk, Ost, Skaldyr, Østers
  Beskrivelse:
  Domaine Laporte blev grundlagt i 1850 og ligger nær landsbyen Saint-Satur ved floden Loire. Mange generationers vinbønder i familien Laporte efterfulgte hinanden på ejendommen indtil 1986, hvor den daværende ejer, René Laporte, solgte vinhuset for at gå på pension. Køberen var en god kollega, familiefirmaet Henri Bourgeois i Chavignol, som har produceret vin i Sancerre og Pouilly-Fumé i ikke mindre end 10 generationer, og endvidere grundlagde Clos Henri Vineyard i Marlborough (New Zealand) i 2000.

  I dag udgør vinmarkerne på Domaine Laporte i alt 30 ha., hvor 80% er beplantet med Sauvignon Blanc og resten med Pinot Noir. Blandt husets vinmarker bør man især nævne Le Rochoy nær landsbyen Bannay - en sammenhængende parcel på 8,5 ha. med en undergrund af ren flintsten, og som er kendt for sine klingende rene og mineralske vine. I dag er samtlige vinmarker på Domaine Laporte økologisk certificerede og under kontrol af Agriculture Biologique (AB).
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Navnet Le Grand Argentier ("Den store finansmand") stammer fra Jacques Coeur, som var købmand og finansminister i 1400-tallet, og som byggede byen Bourges berømte palæ. Jacques Coeur serverede ofte Menetou-Salon vine ved sit bord...

  Druerne til denne vin kommer fra en ny vinmark hos Domaine Laporte. Marken har en undergrund af kalk og ler, hvilket giver Sauvignon Blanc druen både aroma, elegance og styrke. Efter en håndplukning og en selektering af druerne, gennemgås en kort skindmaceration ved lav temperatur, inden druerne presses. Mosten gennemgår derefter en spontan gæring på ståltanke (ca. 10 dage ved 15-20°C), efterfulgt af en modning med bundfald (sur lie) i de samme tanke, uden malolaktisk gæring. Modningen varer i 6 måneder og efter aftapning beholder man flaskerne i yderligere 1-2 måneder i kælderen.

  Som det er klassisk for en hvidvin fra Menetou-Salon, er det friskheden og de sprøde frugtnuancer, som dominerer duften i denne vin. Her finder man toner af hvide, vilde buskblomster, lindeblomst, citrusfrugter og kiwifrugter. Smagen er tør og sprød, med nogle af de foregående nuancer og en dejlig lang eftersmag, hvor man aner krydrede toner af mynte og en god mineralitet.

  Server den til asparges, skaldyr, fisk og sushi, men også til fjerkræ og kalv.
  Førpris

  DKK 255,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar