RealVarenavn:

2021 SAUVIGNON BLANC Maison de La Villette

Billede zoom:
Billede:
0120022_Villette_Sauvignon_Blanc
Navn:
 1. Varenr.:
  01200222135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sauvignon Blanc
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Risotto, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Maison de la Villette henter sit navn fra et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de lOurcq, som gennem en anden kanal, nemlig Canal St. Martin, er forbundet til floden Seine. Indtil 1970erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. Le ventre de Paris - Paris mave, kaldte man området. For pariserne er La Villette et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.

  Vin de France-vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse. Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give value for money.
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen.

   Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.
  Maison de la Villettes Sauvignon Blanc er lavet på 100% Sauvignon-druer, som hentes i fire forskellige terroirs i Sydfrankrig: I Hérault-dalen, hvor man opnår vine med frugt og blødhed, i Gard- og Aude-dalene, som bringer aroma og kompleksitet, og i den østlige del af Aude-området, hvor et lidt køligere klima giver stor friskhed og et godt bid.

  Druerne bliver alle høstet i morgentimerne, så druerne ankommer til kælderen, mens de er kølige. Efter en skånsom knusning foretager man en få timers kølig skindmaceration, så mosten får en optimal farve-, aroma- og frugtekstrakt inden presningen. Gæringen foregår på ståltanke, efterfulgt af en modning på lie (med bundfald) i nogle få måneder, ligeledes på ståltanke. Det er den umiddelbar, aromatisk og frisk stil man prioriterer i denne vin.

  Vinen har en blank, lysgylden farve. Duften er klassisk for en sydfransk Sauvignon Blanc, med aromatiske, tørre nuancer af citrusfrugter og en smule hyld, men også mere eksotiske toner af lindeblomst og passionsfrugt. Smagen er flot struktureret, igen med god aroma og friskhed samt let krydrede urter til sidst. I det hele taget en vellavet, tør og appetitvækkende hvidvin. Server den til skaldyr og fisk - gerne inspireret af det asiatisk køkken, eller til gryderetter med fx kylling, svinekød og kalvekød.
  Førpris

  DKK 129,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar