RealVarenavn:

2016 BEAUNE 1.CRU Les Bressandes, Domaine Lupe-Cholet

Billede zoom:
Billede:
0380641
Navn:
  1. Varenr.:
    03806411635
  2. Årgang:
    2016
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Fuglevildt, Grill, Lam, Okse
    Beskrivelse:
    Firmaet Lupé-Cholet blev grundlagt i 1903 i hjertet af Bourgogne. Mødet mellem vinmanden greve de Mayol de Lupé og landmanden greve de Cholet blev starten til et godt makkerpar, og deres passion for gode vine har præget firmaet siden.

    Da de sidste efterkommere i Lupé-Cholet gik bort uden arvinger i 1990erne, var det naturligt for det berømte vinhus, Albert Bichot i Beaune, at overtage firmaet og dets besiddelser, da der eksisterede et stort venskab mellem familierne i de to firmaer. Bichot tilførte efterfølgende de nødvendige ressourcer til en restaurering af de forskellige ejendomme i Nuits-St.-Georges og Chablis samt til en gennemgribende pleje og delvis genplantning af vinmarkerne. Bichots meget anerkendte team af dygtige fagfolk har helt klart været med til at sikre et stabilt højt kvalitetsniveau i vinene fra Lupé-Cholet.

    Vinene fra Lupé-Cholets egne markbesiddelser i Vosne-Romanée, Nuits-St.-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune og Pommard markedsføres under Domaine Lupé-Cholet, og derudover tilbyder firmaet også såkaldte Négoce-vine fra et stort udvalg af appellationerne i Bourgogne.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Beaune
    small-arrow
    1. Vinmarkerne i AOC Beaune ligger næsten alle sammen på skråningen vest og nordvest for selve byen Beaune, og mange af dem er derfor klassificerede som 1. Cru (39 for et areal af 322 ha. ud af 450 ha. totalt i AOC Beaune). Markerne vender mod øst-sydøst og ligger på brune kalkholdige jorde, blandet med ler eller sand. Her finder man generelt mørke vine med aromaer, som både kan være en smule 'vilde' men også meget frugtrige.

      Vine fra det nordlige område i Beaune er blødere og minder meget om Savigny eller Chorey, mens de, som er dyrket i centrum og mod syd (bl.a. dem som er naboer til Pommard), som regel er kraftigere og har et godt modningspotentiale. Det er ikke ualmindeligt, at de først når deres top efter 8-12 år.
    Druerne til denne Beaune høstes på en lille parcel (0,32 ha.) som Lupé-Cholet ejer midt i 1. Cru-marken Les Bressandes, i den nordlige del af appellationen. Efter plukningen i små kasser af 12 kg., bliver de kørt til Clos de Lupé, hvor vinificeringen og modningen foregår. Ved ankomsten til kælderen bliver klaserne yderligere selekteret på et sorteringsbord og - alt efter årgangen - bliver 85-100% af druerne afstilket. Selve gæringen er klassisk efter Bourgogne-skik, nemlig i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen og en naturlig bundfældning bliver vinen modnet i 15-20 mdr. på 228 l. fade (20-40% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges. Aftapning foregår uden klaring og efter en meget let filtrering.

    Beaune 1. Cru Les Bressandes har en fin, rubinrød farve og en meget delikat og elegant duft med milde nuancer af chili og peber. I smagen har vinen en god struktur, masser af frugtkarakter og samtidig en meget elegant stil, med en klassisk karakter af modne kirsebær. Træet er flot integreret i vinen.

    Vinen kan åbnes ca. 1/2 time i forvejen og bør ikke serveres for varm. Ca. 16°-17°C vil være perfekt. Vinen hører sammen med kraftige kødretter, især grillet kød, lam, vildt eller en moden ost.
    Førpris

    DKK 510,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar