RealVarenavn:

2018 CHATEAU BATAILLEY Pauillac, 5 Cru

Billede zoom:
Billede:
0180401
Navn:
 1. Varenr.:
  01804011835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
74%
Betinget procent:
74%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
23%
Betinget procent:
23%
Navn:
Merlot
Procent:
3%
Betinget procent:
3%
Navn:
Petit Verdot
 1. Anbefales til:
  Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Château Batailley blev klassificeret 5. Cru Classé i 1855 under ejerskab af Pierre Borie familien, som boede på slottet og som i 1870 grundlagde et af de meste anerkendte vinhuse i området: Borie-Manoux. Sønnen Eugène Borie videreførte både slottet og firmaet frem til 1939 og efter 2. Verdenskrig overtog dennes søn, Marcel, Château Batailley og flyttede selve firmaet Borie-Manoux til Bordeaux hvor det i dag stadig har hovedsæde. I 1961 overdrog Marcel Borie firmaet til sin svigersøn, Emile Castéja, og det er i dag Emiles søn, Philippe Castéja og dermed 5. generation som er ved roret, allerede godt hjulpet af 6. generation. Man kan derfor rolig tale om kontinuitet og familietradition på Château Batailley!

  Slottet er med sine 57 ha. vinmarker på alle måder typisk Pauillac. Dels består jordbunden af den klassiske blanding af sand, småsten (graves) og ler, som nærmest er perfekt til vindyrkning, dels er beplantningen i vinmarkerne fordelt på 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, en sammensætning som er traditionel i distriktet. Ligger man hertil det det dygtige og erfarne team af vinmagere på slottet, har man forklaringen på, hvorfor vinene fra Château Batailley i dag er så efterspurgte og værdsatte internationalt.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Pauillac
  small-arrow
  1. Distriktet Pauillac er en del af halvøen Médoc/Haut Médoc. I dag er det svært at forestille sig, at hele området engang var dækket af skov og mose, inden hollandske specialister drænede jorden i det 17. årh. Pauillac, som ligger umiddelbart nord for Saint-Julien og syd for Saint-Estèphe, var faktisk et af de første steder i Médoc, hvor skoven blev ryddet og de første vinstokke plantet. I dag omfatter distriktet vinmarker i selve Pauillac kommune samt udvalgte marker i kommunerne Cissac, Saint-Julien, Saint-Estèphe og Saint-Sauveur. Pauillac byder på ikke mindre end 18 Crus Classés-slotte, heraf 3 af de 4 klassificerede 1. Crus samt en hel del ret anerkendte såkaldte Cru Bourgeois-slotte. Selv kooperativet i Pauillac nyder god anseelse, og det samme gælder for mange mindre petits châteaux.

   Vinene fra Pauillac er kendte for at være kraftige, strukturerede og tanninrige (de laves hovedsageligt på druen Cabernet Sauvignon). Selv om nogle af dem allerede viser stor aroma, sprødhed og frugtrighed i deres ungdom, er det først med alderen, at de afslører deres fulde potentiale og udvikler stor elegance, harmoni og kompleksitet. De viser ofte nuancer af mørke bær (solbær), lakrids, cedertræ, tobak og vanilje. Mange betragter Pauillac som midtpunktet for Bordeaux-vine, og ca. 2/3 af vinene derfra går til eksport. Vil man have Pauillac i sin vinkælder, bør man købe dem unge, mens de ikke er for dyre. Selv små årgange kan give spændende vine, og de har ofte den fordel, at de modner lidt hurtigere!
  Batailley 2018 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot og 3% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2018.

  2018 bød på et regnfuldt forår i Pauillac, noget som forsinkede knopskydningen på planterne, men samtidig gav gode vandreserver i dybden. Derefter kom der masser af sol, som gav perfekte forhold under blomstring, frugt-dannelse og modning. Dog blev nogle vinmarker ramt af meldug og skimmelangreb, som betød ekstra arbejde i vinmarkerne og et let reduceret høstudbytte. Druerne havde til gengæld en perfekt sukker-syre balance og en utrolig frugtkoncentration. 2018 betragtes derfor allerede som en af de bedste og mest klassiske årgange for Pauillac og for Château Batailley.

  Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på koncentrerede og en smule krydrede, mørke toner af brombær, chokolade og lakrids. I smagen er vinen meget kompleks og kødfuld, med god tannin og igen nuancer mørke bær, lakrids og mokka. Eftersmagen er lang og koncentreret, men også med Batailleys sædvanlige renhed og elegance. En meget vellykket årgang med et stort gemmepotentiale. Server den til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!

  Anmeldelser

  Visual Score:
  James Suckling 95/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Falstaff Magazin 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Decanter 100 skala 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  The Wine Cellar Insider, Jeff Leve 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Revue des Vins de France 18.5/20 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinum Wine Magazine (EU) 17.5/20 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris
  Førpris: DKK 750,00

  DKK 650,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar