RealVarenavn:

2018 CHATEAU HAUT LA PIERRIERE Castillon - Côtes de Bordeaux

Billede zoom:
Billede:
0140781_Haut_La_Pierriere_Castillon
Navn:
 1. Varenr.:
  01407811835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
80%
Betinget procent:
80%
Navn:
Merlot
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Cabernet Franc
 1. Anbefales til:
  Kalv, Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Château Haut La Pierrière i distriktet Castillon - Côtes de Bordeaux har tilhørt familien De Marcillac og deres forfædre siden 1607. De flotte slotsbygninger stammer fra det 13. årh., fra 1607 og 1865, og ligger nær landsbyen Gardegan-et-Tourtirac, kun 1 km. fra grænsen til Saint-Emilion. De ca. 40 ha. vinmarker omkring slottet gennemgik en gennemgribende restaurering og genbeplantning i 1960 og består i dag af 80% Merlot, 15% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon for de røde samt en lille parcel Sauvignon Blanc for slottets hvidvin. 2/3 af vinmarkerne ligger på samme kalk-plateau som Saint-Emilion-distriktet, og 1/3 på syd- og vestvendte skråninger med en undergrund af ler og kalk.

  Det er Olivier de Marcillac, som siden 2000 fortsætter sin fars arbejde og som i dag har ansvaret for både dyrkningen og vinificeringen på slottet. Han bruger en kombination af familiens lange, klassiske traditioner på slottet, og moderne teknikker, med nyt udstyr. Det giver en vin, som nærmest er ærketypisk Saint-Emilion og som ofte bliver nævnt blandt de bedste ambassadører for Castillon - Côtes de Bordeaux. Siden 2018 har Château Haut La Pierrière opnået HVE3-certificeringen (Haute Valeur Environnementale) for sin bæredygtig produktion.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Château Haut La Pierrière er sammensat af 80% Merlot, 15% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er mellem 15 og 65 år gamle og dyrkes efter "Culture Raisonnée"-teknikken. Hver druesort bliver høstet ved optimalt modning, dog bliver Merlot generelt høstet sent, for at undgå druesortens tendens til vegetale (grønne) nuancer. Gæringen foretages på ståltanke og vinen flyttes derefter på klassiske Bordeaux-fade (225 l.), hvor den malolaktiske gæring og modningen (12-14 måneder) foregår. Sammenstikningen finder sted efter modningen.

  Vinen har en flot, dyb, rubinrød farve og en meget åben og frugtrig duft, hvor Merlot skinner igennem, med nuancer af hindbær, mørke kirsebær, men også solbær og vilde brombær. Smagen virker ret delikat, saftig og velouragtig først, og udvikler med iltning mere krydrede, kødfulde og strukturerede toner. Den har en enestående harmoni mellem frugt, blødhed og tannin - noget man også finder i gode vine fra Saint-Emilion. Vinen slutter med sarte nuancer af træ og skovbund. Serveres til kalv, okse, fuglevildt eller råvildt.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Enthusiast 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Best buy
  Førpris
  Førpris: DKK 139,00

  DKK 110,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar