RealVarenavn:

2019 BAFFI NERO D AVOLA ØKO IGP Terre Siciliane, Italien

Billede zoom:
Billede:
L023311_BAFFI_NeroDAvola_FINAL
Navn:
 1. Varenr.:
  L0233111935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Nero dAvola
 1. Anbefales til:
  Fisk, Grøntsagsretter, Pasta, Skaldyr
  Producent: 
  Producent:
  Roots
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vi skal passe på vores skønne natur. Derfor er vinene fra ROOTS BEVERAGES certificerede økologiske og nøje udvalgte fra bæredygtige producenter, som producerer deres vine uden brug af pesticider og med et lavt indhold af sulfitter. Det er et ufravigeligt krav, at vinenes kvalitet er bedre end den, der findes på markedet i samme prisleje.

  Det gør ingen forskel for kvaliteten af en vin, om den er aftappet hos producenten i udlandet eller transporteres til DK i sterile tanke til et topmoderne tapperi tæt på, hvor den skal sælges. Men det gør til gengæld en stor forskel for miljøet. CO2 udledningen reduceres væsentligt ved transport på tank fremfor i flasker, da der på den måde kan transporteres væsentligt mere vin pr. lastbil. Vinene fra ROOTS BEVERAGES købes i bulk og tappes i DK, hvilket betyder at udledningen af CO2 i forbindelse med transporten, reduceres med mere end 30% (i forhold til domæne-aftappet vin).
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien, har vi udvalgt to økologiske vine, en hvid som er lavet på Chardonnay og en rød, lavet på den lokale drue Nero dAvola. Disse vine er blevet til som et resultat af et samarbejde mellem mere end 2.000 vinbønder i området, der alle leverer højkvalitets-druer til det lokale kooperativ, som blev dannet i 1958, og hvor bæredygtighed spiller en stor rolle. Vinene besidder lige præcis den karakter, energi og personlighed, som man forventer af vinene fra Middelhavets største perle - Sicilien.

  I Menfi tilfører sommerens varme i kombination med den kølige havbrise en fast og saftig karakter til druesorten Nero dAvola. Druerne vokser på sydvest-vendte skråninger, hvor jorden primært består af kalksten. De vertikalt opbundne vinranker (Guyot) holder udbyttet nede og sikrer højere kvalitet. Druerne høstes medio september. Vinen gæres på temperaturkontrollerede ståltanke og modner efterfølgende i 3 måneder. Vinen er vegansk (dvs. ingen klaring med animalske proteiner el. lign).

  Vinen byder på en tæt frugt, bløde tanniner og en poleret karakter. I duften finder man karakter af saftige røde stenfrugter såsom modne kirsebær, multebær og blomme samt et strejf af krydderier og svampe.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  100% Vegan Italy /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar