RealVarenavn:

2019 DOURTHE ROUGE NO 1 Dourthe, Bordeaux

Billede zoom:
Billede:
0142821_dourthe_no_1_rouge_new
Navn:
 1. Varenr.:
  01428211935
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Merlot
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Petit Verdot
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Cabernet Sauvignon
 1. Anbefales til:
  And, Kalv, Lam, Okse
  Beskrivelse:
  Dourthe blev grundlagt i 1840 af Pierre Dourthe og samler i dag nogle af distriktets mest berømte vinslotte. Det står også bag en af de mest succesfulde vinserier i Bordeaux: Dourthe N°1. Udviklingen er sket skridt for skridt, efterhånden som økonomien tillod det - en fornuft som absolut ikke har forhindret, at man har turde eksperimentere med nye teknikker, både inden for dyrkning, vinificering og markedsføring.

  I 1929 købte 4. generation af familien Dourthe Château Maucaillou i Moulis og gjorde det til firmaets hovedsæde, tæt forbundet med områdets berømte vinmarker - en filosofi som kom til at præge firmaet siden hen. I 1979 overtog man dyrkning og produktion af Château Belgrave (Haut-Médoc, 5. Grand Cru Classé) og samme år lancerede man med stor succes Bordeaux-vinen 'Beau-Mayne'.

  I 2007 besluttede de daværende ejere at knytte sig til familieforetagenet Champagne Alain Thiénot, hvilket bragte firmaets tre Bordeaux-slotte Château De Ricaud (Loupiac), Château Rahoul (Graves) og Château Haut Gros Caillou (Saint-Emilion) til Dourthes fold.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Bordeaux
  small-arrow
  1. Bordeaux er kendt for sine mange vindistrikter og sine utallige 'Château'er', men hvert slot har normalt kun én ejer, og som i de fleste tilfælde kun producerer én vin (eller to!). Det gør unægteligt livet betydeligt nemmere for vinentusiasten - end hvis det eksempelvis drejer sig om Bourgogne! Druesammensætningen er til gengæld lidt mere indviklet i Bordeaux. De druesorter, som dominerer i de enkelte distrikter, blev oprindeligt valgt, fordi de egnede sig bedst til det lokale klima og især til den lokale jordbund. På den måde opstod der ofte en unik vinstil i hvert enkelt distrikt.

   Området er på ikke mindre end ca. 100.000 ha. og strækker sig over 105 km. målt fra nord til syd og 130 km. fra øst til vest. Det byder således på store klimatiske, geografiske og geologiske forskelle - og på tusindvis af producenter, store som små. Bordeaux er derfor identisk med en meget stor produktion af meget forskellige vine og i alle prislag og kvaliteter - lige fra noget nær det billigste til det allerdyreste og fra det middelmådige til det helt sublime.
  Dourthe N°1 Rouge blev produceret for første gang i 1993. Druerne bliver hentet forskellige steder i Bordeaux og kommer fra udvalgte parceller, hvor man har kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterer kvalitet og typicitet. Man prioriterer vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinen, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne rødvin fra Bordeaux.

  Vinen er sammensat af Merlot (ca. 70%), Cabernet Sauvignon (ca. 20%) samt efter årgang Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec, som bliver høstet ved deres optimale modning. Efter en 100% afstilkning og en let masning, gennemgår druerne en kort, kølig skindmaceration, efterfulgt af gæringen i ståltanke. Derefter bliver vinene fra de bedste parceller modnet i 12 måneder på nye franske barriques, mens resten af vinen modnes i samme periode på en kombination af ældre barriques (1-4 år) og større træfade af 80 hl. Modningen foregår med løbende omrøringer og omstikninger. Det sikrer vinen god struktur, rundhed, harmoni og kompleksitet. Sammenstikningen fortages umiddelbar før aftapningen. En luksusbehandling for en almindelig rød Bordeaux!

  Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften kommer der først koncentrerede aromaer af røde og mørke bær, og derefter meget velintegrerede toner af træ og milde krydderier. Smagen er flot afrundet, igen med nuancer af modne bær (solbær, mørke kirsebær og blommer) og med en god harmoni mellem struktur og frugt. Den slutter med en lang og afrundet eftersmag og let røgede toner. Server den til lam, okse, grillet kalv eller and. Den egner sig også fint til gratinerede grønsagsretter eller hvidskimmeloste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Guide Hachette 1/ Stjerner
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  James Suckling 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris
  Førpris: DKK 129,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar