RealVarenavn:

2020 BOURGOGNE PINOT NOIR Jean Baptiste Jessiaume

Billede zoom:
Billede:
0371181_jessiaume_bourgogne_pinot_noir
Navn:
 1. Varenr.:
  03711812035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  And, Fuglevildt, Lam, Okse
  Beskrivelse:
  Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSONs liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED... Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.

  Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23 årig modtog han i 2012 prisen som "Young Burgundian Winemaker of the Year", mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men beholdte dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
  Website:
  1. I de fleste tilfælde er navnet Bourgogne nok til at tænde julelys i enhver vinelskers øjne, og vinene fra dette enestående østfranske vindistrikt er derfor tilbedte af mange vinentusiaster fra hele verden. Efterspørgslen på disse unikke hvid- og rødvine har altid været betydelig, men de senere år har den foretaget en sand opstigning, og det har priserne dermed desværre også.

   Historisk og administrativt set omfatter Bourgogne distrikterne (fra nord til syd) Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise, Mâconnais og... Beaujolais - selv om de fleste nok betragter disse Gamay-baserede rødvine som et kapitel for sig selv. Mens AOC/AOP Bourgogne dækker hele området, indførte man i 2017 flere afgrænsede "regionale" AOC/AOP-appellationer som fx Bourgogne Côte d'Or, Bourgogne Côtes d'Auxerre og Bourgogne Côte Chalonnaise. Her får man en mere præcis oprindelse for vinene og kan forvente mere egnstypicitet.
  Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra flere parceller på i alt 4,65 ha. i kommunerne omkring vingården i Santenay, hvor jordbunden er domineret af ler, kalksten og mergel. Høsten foregår manuelt med en skrap selektering af klaserne. Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration i 6-8 dage, inden temperaturen hæves og en spontan gæring starter med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på 70% ståltanke og 30% træfade.

  Vinen har en flot, rubinrød farve og en meget ekspressiv duft, med nuancer af blommer, kirsebær og skovbær. Smagen er afrundet, med en spændende frugtkarater og en delikat tannin, som er klassisk for Pinot Noir. Vinen slutter med god harmoni og velour, med lækre toner af bl.a. hindbær.

  Server den til fx fjerkræ, kalv, lam eller okse. Prøv den også til hvid- eller rødskimmeloste.
  Førpris

  DKK 279,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar