RealVarenavn:

2020 CARA NORD TEMPRANILLO, SINGLE ESTATE Montanyes de Prades

Billede zoom:
Billede:
0631081_cara_nord_tempranillo_prof
Navn:
 1. Varenr.:
  06310812035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Tempranillo
 1. Anbefales til:
  Grill, Gris, Ost, Pasta
  Producent: 
  Producent:
  Cara Nord
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vinhuset Cara Nord i Conca de Barberà i Penedès blev grundlagt i 2012 af venneparret Tomàs Cusiné og Xavier Cepero. De havde en fælles og stor passion for gode vine, mens de hver især uddannede sig inden for vinproduktion og efterfølgende arbejdede i vinbranchen. De to venner besluttede at starte deres fælles vineventyr, Cara Nord, i det højtbeliggende, barske og kølige distrikt, Conca de Barberà, hvor vinproduktion kan være en udfordring. Men deres overbevisning var, at hvis man virkelig gjorde sig umage, så kunne man til gengæld opnå at lave fantastiske, præcise, delikate og karakterfulde vine her. De tog ikke fejl i deres overbevisning!

  I dag anerkendes Cara Nord som en af de bedste producenter i Conca de Barberà. Vinmarkerne ligger i en højde på 500-800 m.o.h. og kræver uhyre megen opmærksomhed, bl.a. fordi nogle af vinstokkene er over 80 år gamle. Strenge vintre og ret begrænsede regnmængder om sommeren kan give udfordringer såvel som fordele, idet stejle, stenrige skråninger giver ekstra soleksponering, mens store temperaturforskelle mellem dag og nat samt kølige vinde giver langsom modning og sunde druer. Begrebet "High Altitude Vines" er i høj grad på sin plads her!

  Vinmarkerne på Cara Nord dyrkes økologisk (man forventer at opnå certificeringen i 2021). Blandt de dyrkede druesorter finder man Garnacha (Grenache), Syrah, Garrut (Monastrell) og Trepat til rød- og rosévinene samt Macabeo, Chardonnay og Albariño til hvidvinene. Produktionen er meget begrænset på Cara Nord, men vinene er ganske enkelt imponerende.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Vinen er lavet på 100% Tempranillo-druer fra isolerede økologiskdyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skovrige skråninger i Poblet Naturreservat, lige på grænsen Lleida og Tarragona provinserne. Da de forskellige parceller ligger i 3 forskellige områder (Les Garrigues, Priorat og Conca de Barberà) bliver vinen solgt under appellationen Spanish Red Wine.

  I Prades-bjergerne i en højde på op til 800 m.o.h. finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden (dry farming), hvilket giver mere komplekse og mineralske vine. Tempranillo-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning og afstilkning gæres druerne på ståltanke og modnes derefter i ca. 6 måneder på samme type tanke, altså uden påvirkning af træ, for at bevare druernes frugtkarakter og vinmarkernes særlige kølige stil.

  Tempranillo har en dyb, rubinrød farve med et lilla skær. I duften finder man frugtrige nuancer af kirsebær, blommer og en smule brombær samt diskrete, krydrede toner. Smagen er medium-koncentreret, med god sprødhed og en ret lang og afrundet finish med toner af vilde roser og milde krydderier. Vinen er flot tæmmet, med en god balance mellem frugtsødme og kølige toner, som afslører dyrkningen i højden. Den kan fint nydes alene, men den kommer særligt til sin ret sammen med fx grønsagsretter, lyst kød, pasta og hvidskimmeloste.
  Førpris
  Førpris: DKK 149,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar