RealVarenavn:

2020 SHIRAZ FRANKLAND ESTATE ØKO Frankland River

Billede zoom:
Billede:
0584011_Frankland_Shiraz
Navn:
 1. Varenr.:
  05840112035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
4%
Betinget procent:
4%
Navn:
Touriga Nacional
Procent:
1%
Betinget procent:
1%
Navn:
Viognier
Procent:
4%
Betinget procent:
4%
Navn:
Mourvedre
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Shiraz
 1. Anbefales til:
  Grill, Gris, Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Midt i 1980'erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River, i den sydvestlige del af Western Australia. Flere producenter havde siden 1960'erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion er ikke ligetil. Derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har de begge været enige om, at områdets unikke biologiske balance, med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

  Efter 33 årgange på ejendommen - med hjælp af deres børn, Elizabet og Hunter, har man efterhånden kunnet definere de bedste parceller til plantning og dyrkning af bestemte druesorter, samtidigt med at man har bevaret omgivelserne omkring vinmarkerne. Deres kæmpe arbejde og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009/2010 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

  I dag er det 2. generationen i familien, som har overtaget roret på Frankland Estate (stadig med god hjælp fra forældrene). Sammen med deres lille team producerer de vin på 30 ha. omkring vingården. Man producerer økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (RED 5-star Winery) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Shiraz er lavet på en selektion af Shiraz-druer (90,1%), suppleret med Touriga Nacional (4,4%), Mourvèdre (4,4%), og Viognier (1,1%), fra 8 forskellige små parceller, som blev certificeret økologisk i 2010. Ud over den oprindelige, klassiske Shiraz-klon, man plantede i 1988, bruger man også 2 nye kloner (470 og 174), som er blevet plantet løbende i løbet af de sidste 20 år, og som sammen med den tiltagende brug af andre druesorter, tilfører vinen endnu større kompleksitet og fylde.

  Som det er sædvane hos Frankland Estate bliver hver druesort og parcel høstet og vinificeret separat, med en langsom, kølig gæring (aldrig over 27-28°C, med ca. 4,5% hele klaser og altid med druernes egen gær) i åbne kar. Dette giver mulighed for en skånsom omrøring af masken, for at undgå for høj tanninekstrakt. Vinene fra de forskellige druesorter og parceller bliver først sammenstukket efter presning og den malolaktiske gæring. Vinen er derefter modnet i 14 måneder på franske træfade af 500 l.

  Vinen har en australsk Shiraz klassiske stil, med fylde, frugtkarakter og lækre krydderier, men byder også på masser af sprødhed, finesse og ikke mindst charme. Duften og smagen byder på de sædvanlige nuancer af violer, blommer, brombær og sort peber, men det er elegancen og mineraliteten, som dominerer. En pragtfuld australsk Shiraz.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  The Wine Front (Aus) 92/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  "This is a shiraz of genuine appeal. The mid palate is sweet and ripe but theres a lot flying about the edges. Redcurrant and raspberry meets graphite, black pepper, clove and woodsmoke. Its soft and accessible in general but the finish is curled with just-enough tannin to give it shape and class. Very nice. Very good. Its moreish at heart but theres, err, more to it than that, 92 points" - Campbell Mattinson
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar