RealVarenavn:

2021 LIBERTINER ROUGE ØKO IGP Pays d'Oc

Billede zoom:
Billede:
0110981_LIBERTINER_ROUGE
Navn:
 1. Varenr.:
  01109812135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Carignan
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Grenache Noir
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Vinene i denne serie er udvalgt af Østjysk Vinforsyning/VINOBLE og er aftappet herhjemme i samarbejde med Georg Bestle (grundlagt 1892, Kongelig Hofleverandør). Vinene skal være klassiske repræsentanter for hver deres område, og deres kvalitet skal give value for money.
  Website:
  1. Languedoc ligger i det sydøstlige Frankrig, med Middelhavet som nabo. Området er et af de mest betydningsfulde vinområder i Frankrig i forhold til produktionsmængde og størrelse, og det har i de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling kvalitetsmæssigt. En ny generation af vinproducenter har været dygtige til at udnytte de muligheder, nye vinregler har givet, bl.a. med anvendelse af bedre druesorter, mindre udbytte og mere tilpassede vinificeringsteknikker.

   Ud over klassiske AOC/AOP distrikter som fx Côteaux du Languedoc/Languedoc, Corbières, Fitou, Minervois og Faugères, har Languedoc længe været kendt for ikke mindre end ca. 60 beskyttede landområder, såkaldte IGP-distrikter (Indication Geographique Protegée). De var før kendte som Vin de Pays (VdP - landvine), men blev i 2009 lavet om til IGP, samtidig med at man åbnede op for muligheden for at skrive på etiketten, hvilke druesorter man anvender i vinen. IGP Pays d'Oc er et såkaldt "regional IGP" og dækker hele Languedoc (Hérault, Aude og Gard). Gode producenter forstår at udnytte jordbund, klima, druesorter og moderne udstyr til at lave fremragende og karakterfulde vine - ofte til rimelige priser.
  En libertiner er et menneske, der ikke lader sig begrænse af normer. En libertiner følger sine egne regler og ønsker at opleve alt det, som livet har at byde på. En filosofi, der kan overføres direkte til denne vin, som er den perfekte ledsager til livets gode stunder. Nem at nyde.

  Druerne (Carignan 70%, Syrah 20% og Grenache 10%) til denne vin kommer fra vinmarker i Languedoc, hvoraf flere er højtbeliggende, hvilket giver en fin kompleksitet i vinen. Vinen er gæret og lagret 6 måneder på ståltanke.

  Libertiner Rouge har en dyb, rubinrød farve og et fyldigt udtryk. I glasset finder man aromaer af solbær, ribs, jordbær og krydderurter.

  En lækker sydfransk rødvin, som passer perfekt til en festlig sammenkomst eller til simre- og kødretter, f.eks. oksekød eller lam, med mørke saucer.

  Førpris
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 85,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar